Între 28 februarie și 28 martie 2022, cinefilii au avut ocazia să își voteze propriile favorite ale anului trecut, dar și să nominalizeze cele mai așteptate producții de cinema ale lui 2022.

Forum Film a pus întrebările, publicul a răspuns, iar cei mai norocoși 10 participanți au câștigat premii speciale pentru iubitorii de filme: hanorace, căni termice, seturi originale cu accesorii și multe altele.

Top filme ale anului 2021

Peste 3.600 de persoane au intrat în joc și ne-au împărtășit preferatele lor. Cel mai votat film a fost „Cruella”, cu 403 de voturi (14,26%). (Anti)eroina a cucerit marele ecran printr-o poveste fascinantă despre începuturile sale, unde pofta de răzbunare se îmbină cu un spectacol vizual de excepție, iar acțiunea și drama merg mână în mână.

Pe podium avem și „Nu e vreme de murit”, ultimul film James Bond cu Daniel Craig în rolul principal, cu 354 de voturi (12,85%). Și nu e de mirare, când ne gândim că generații întregi au ajuns să-l asocieze pe carismaticul actor cu agentul 007. Cu el în distribuție, franciza s-a reinventat și a renăscut sub ochii spectatorilor care, ani de-a rândul, au venit la cinema pentru a se reîndrăgosti de inegalabilul Bond.

Locul trei în favoritele anului 2021 este ocupat de „Croazieră în junglă”, cu 316 voturi (8,7%). O aventură fabuloasă și plină de emoție, cu Dwayne Johnson și Emily Blunt în rolurile principale, filmul a fermecat privitorii și i-a purtat de la momente dramatice, la unele pline de umor, așa cum numai un film Disney poate.

Cele mai așteptate filme ale anului 2022

2022 are în calendar producții spectaculoase de toate genurile și pentru toate gusturile, însă sunt câteva pe care cinefilii le așteaptă deja cu nerăbdare.

Cel mai votat film a fost „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”. 931 de persoane (33,79%) și-au exprimat entuziasmul în legătură cu noua producție Marvel care promite să extindă multiversul într-o formă pe care nu am mai văzut-o până acum.

La 13 ani după primul film, din decembrie 2022 ajunge la cinema „Avatar 2”. Succesul pe care prima producție l-a avut a făcut ca fanii să fie în extaz la aflarea veștii că vor putea reveni, din fotoliul de cinema, în incredibila lume a ființelor Na’vi.

Cu 428 de voturi (11,7%), „Scream” a ocupat locul al treilea între cele mai așteptate filme ale anului 2022. Pentru acesta, publicul nu a trebuit să aștepte, căci premiera sa a avut loc în prima lună a anului, iar sălile de cinema s-au umplut (cât a fost posibil, în contextul pandemic) cu fanii vechi ai francizei și iubitori de film, cuceriți de intriga captivantă.

Cele mai bune filme din toate timpurile

Pentru ca o producție să ajungă în topul cinefililor drept favorit al tuturor timpurilor trebuie, cu siguranță, să fie un film de excepție. Dintre alegeri s-au făcut remarcate nume precum „Cruella”, „Suflet”, „Doctor Strange”, „Raya și ultimul dragon”, „Encanto” sau „Black Widow”.

Ne bucurăm că iubitorii de film au răspuns provocării de a-și alege favoritele, iar noi am putut să le răsplătim fidelitatea cu premii pe măsură. Rămâneți aproape; vom mai avea astfel de surprize! Până la un nou concurs, ne vedem #lacinema!