Au trecut 25 de ani de la prima crimă care a destabilizat micul oraș Woodsboro, când Billy Loomis și Stu Macher au îmbrăcat costumul lui Ghostface pentru a-și teroriza prietenii și pe locuitorii orașului.

De-a lungul timpului, sub masca asasinului s-au ascuns numeroase personaje, iar franciza „Scream” a reușit, cu fiecare nou film, să țină în suspans publicul care încearcă în același timp cu protagoniștii să afle cine este adevăratul criminal, înainte să fie prea târziu.

„Scream” 5 promite să aducă pe marele ecran un nou mister demn de povestea care a înspăimântat și captivat generații întregi de fani.

Când apare Ghostface, fiecare devine suspect

După ce Tara, o adolescentă oarecare, este atacată de Ghostface, prietenii ei își dau seama că se află prinși într-o cursă contra cronometru. Nu doar că trebuie să afle identitatea criminalului, dar trebuie să își dea seama și cine ar putea fi următoarea victimă. Mai mult, după cum bine știu acești puști care au crescut cu legenda crimelor din Woodsboro, criminalul este întotdeauna cineva cunoscut. Astfel că toți sunt suspecți.

Adolescenților li se alătură sora mai mare a Tarei, Sam, și iubitul acesteia, precum și trei dintre protagoniștii originali: Dewey Riley, Sidney Prescott, Gale Riley, cei mai temuți inamici ai lui Ghostface. Și totuși, așa să fie? Pe măsură ce acțiunea filmului înaintează, vei descoperi, odată cu personajele, că nimeni nu poate fi exclus din lista suspecților. Toți au un regret, un secret sau un motiv care poate fi suficient ca să îi transforme în asasini.

Noua distribuție va cuceri publicul larg

Filmul reușește să ofere un tribut originalului și mai ales regizorului Wes Craven, cel care a dat naștere fenomenului, mergând totodată într-o nouă direcție. Descoperă-i pe Tara, Sam, Richie, Wes, Mindy, Liv, Amber și Chad, un grup de prieteni ca oricare altul, cu obișnuitele glume și certuri. Există o singură excepție: sunt convinși că unul dintre ei este un ucigaș fără milă. Care să fie însă motivul? De fiecare dată când ai impresia că ești pe cale să descoperi adevărul, ceva neașteptat se întâmplă.

Tinerii actori reușesc să fie convingători și ca victime înspăimântate și ca suspecți capabili de crime făcute cu sânge rece. Indiferent cu câtă suspiciune îi vei privi, fii sigur că, fie și pentru câteva momente, vei cădea în plasa criminalului.

Chiar și după momentul în care misterul pare elucidat, filmul mai are câteva surprize pregătite. Privește dincolo de aparențe. În „Scream”, povestea devine completă abia la finalul actului 3, însă asasinul apare încă de la început.

Umorul se împletește cu groaza

După cum vechii fani bine știu, „Scream” e mai mult decât un simplu horror. Presărat cu referințe la lumea contemporană și umor inteligent, filmul alternează cu succes momentele de suspans maxim cu cele în care sunt elaborate subiecte actuale. Astfel ajung să fie discutate remake-urile și „requel-urile” de filme populare, presiunea din partea fanilor care vor mereu același lucru, dar și cea din partea publicului care nu caută să revadă aceeași poveste deja știută.

Să mulțumești fanii e aproape la fel de dificil ca a-i face față unui inamic mortal, nu? Și totuși, așa cum personajele reușesc, într-un final, să îl demaște pe adevăratul Ghostface, la fel și creatorii filmului îmbină cu succes vechea poveste cu cea nouă și protagoniștii inițiali cu cei tineri.

„Orice legătură am avea, ne-a adus aici”

Pregătește-te pentru o aventură plină de teroare care te va purta atât prin viața protagoniștilor tineri, cât și prin trecutul orașului Woodsboro, marcat de criminalii care, de-a lungul anilor, au căutat faimă sau răzbunare ascunzându-se sub masca lui Ghostface.

Moștenirea lăsată de primul „Scream”, cel care a reușit să schimbe ce înseamnă filmul horror pentru totdeauna e omagiată în producția cu numărul 5 sub o formă care va cuceri deopotrivă fanii vechi și noi.

Urmărește din fotoliul de cinema un nou mister înfiorător de brutal, însă absolut fascinant, care te va lăsa până în ultimul moment întrebându-te: și totuși, cine e criminalul? Află răspunsul la cinema, din 14 ianuarie.