Shuri e o savantă strălucită cu o minte genială, e fiica reginei Ramonda, e o prințesă cu drepturi depline a regatului Wakanda și e sora regretatului rege T’Challa, de care o lega o relație caldă și profundă. Shuri încearcă să treacă în felul ei peste tristețea provocată de pierderea fratelui ei drag. Se aruncă în muncă până la epuizare, în speranța că gândurile negre și melancolia pot fi ținute în frâu de planuri și invenții care îi solicită întrega atenție. Dar evenimente presante ce nu pot fi ignorate, evenimente ce amenință însăși existența Wakandei și moștenirea fratelui ei iubit, o scot din această stare de echilibru fragil obținut prin muncă îndârjită ce amorțește emoțiile, și o aruncă în vâltoarea unor aventuri pe viață și pe moarte, obligând-o să ia decizii și să-și asume riscuri fără de care Wakanda ar fi pierdută.

Nakia e cea mai eficientă și talentată spioană pe care a avut-o vreodată Wakanda. Membră marcantă a Câinilor de Război (War Dogs), Nakia s-a infiltrat de-a lungul carierei în multe țări, a descoperit secrete vitale și a dejucat comploturi ce puneau Wakanda în pericol. În același timp, Nakia era iubita lui T’Challa, iar dispariția acestuia a afectat-o profund. Trebuie însă să își depășească tristețea sau să se obișnuiască să trăiască cu ea, pentru că Wakanda are mai mare nevoie de ea ca niciodată.

Okoye este puternica, încrezătoarea și neînfricata conducătoare a grupării Dora Milaje, forța de elită a Wakandei, cea care se ocupă de siguranța familiei regale. Totodată, Okoye e comandantul forțelor armate wakandeze. Rolul pe care îl îndeplinește este mai mult decât un titlu, este ceea ce o definește. A avut o relație de prietenie bazată pe respect și apreciere reciprocă cu regretatul rege T’Challa. Pierderea regelui, de a cărui siguranță era responsabilă, a afectat-o profund. Suferă și ea, alături de Shuri, Nakia și restul wakandezilor și încearcă să fie un sprijin pentru toți, într-o perioadă în care Wakanda pare mai vulnerabilă ca niciodată.

Ramonda este regina Wakandei, cea mai puternică națiune din lume. Într-un interval scurt, și-a pierdut soțul și apoi fiul. Încearcă să fie tare, să conducă prin exemplu, să își motiveze supușii și să își consoleze apropiații, dar are ea însăși nevoie de mângâiere, poate mai mult decât toți ceilalți. În rolul ei de conducătoare a Wakandei, Ramonda are de făcut față unor amenințări teribile. T’Challa e mort, iar Wakanda e în pericol, așa cum nu a fost niciodată în istoria ei.

Namor este conducătorul Talokanului, o civilizație subacvatică secretă, avansată tehnologic și redutabilă militar, ce împărtășește multe similitudini cu regatul Wakandei de dinainte de marea dezvăluire inițiată de regele T’Challa. Telokanii sunt descendenții unei străvechi civilizații mayașe, ascunși în străfundurile oceanului la care s-au adaptat într-un mod strălucit. Namor este un opozant teribil pentru Wakanda. El intuiește momentul de slăbiciune generat de dispariția regelui T’Challa. Propunerea cu care vine la regina Ramonda, o forțează pe aceasta și întregul regat la niște alegeri imposibile.

M’Baku este conducătorul din Jabariland, o zonă sălbatică a Wakandei. M’Baku a fost un aliat loial și puternic al dispărutului T’Challa și trebuie să facă față unor mari dileme în noua situație provocată de ultimatumul lui Namor.

Everett K. Ross e un agent CIA care îi e îndatorat lui Shuri pentru că aceasta i-a salvat viața.

Riri Williams e o tânără super cool de 19 ani, cu mintea ascuțită ca un brici, al cărei creier strălucit și personalitate teribilistă s-ar putea să o vâre în buclucuri mai mari decât poate duce.

Attuma e cel mai puternic luptător al lui Namor, cu abilități incedibile și cu o forță și o viteză de neegalat.

Acestea sunt personajele principale din “Pantera Neagră: Wakanda pentru totdeauna”. Povestea, emoția, suspansul, efectele speciale și ciocnirile epice nu vor putea fi însă dezvăluite și savurate – cu sufletul la gură, bineînțeles – decât la cinema, din 11 noiembrie.