În Londra anilor ‘50 se pregătește versiunea cinematografică a spectacolului de teatru „Cursa de șoareci”, scris de Agatha Christie. În realitate, nu s-a produs niciodată, pentru că autoarea a cerut ca filmul să fie realizat la 6 luni după ce spectacolul va fi scos din teatre, iar acesta se bucură de succes și în ziua de astăzi.

În film, apare, o altă problemă: o crimă care împiedică începerea producției.

E timpul pentru Sam Rockwell și Saoirse Ronan să intre în scenă, în rolurile detectivului Stoppard și entuziastei polițiste Stalker. Ajunși la fața locului, cei doi se trezesc aruncați într-un adevărat mister, o crimă perfect regizată, unde fiecare dintre cei implicați oscilează între potențială victimă și suspect.

Fanii filmelor polițiste vor fi bucuroși să descopere în „Uite-i cum fug” indiciile, pistele false și personaje care nu sunt ce par a fi. Stai cu ochii în patru și poți descoperi adevărul chiar înaintea lui Stalker. Atenție, însă, nu uita cel mai important sfat: Niciodată să nu sari la concluzii!

Actorii te vor cuceri prin carisma lor

Regizat de câștigătorul premiului BAFTA, Tom George, „Uite-i cum fug” ascunde numeroase surprize. Saoirse Ronan face un rol de excepție, trecând cu ușurință și naturalețe de la învățăcelul credul la investigator profesionist, care știe să privească dincolo de aparențe și să înțeleagă adevăratele intenții ale celorlalți.

Ronan și Sam Rockwell, care interpretează un detectiv experimentat, dar adesea mai preocupat să-și petreacă orele de muncă la bar decât pe teren, formează un duo comedic cu replici ce funcționează pe un ritm perfect. În „Uite-i cum fug”, dialogul este la fel de captivant precum urmărirea criminalului.

Cei doi nu sunt singurele staruri ale producției. Adrien Brody încântă publicul în rolul victimei care nu se retrage, ci rămâne prezentă până la final, urmărind cu sufletul la gură, alături de privitorii din sala de cinema, demascarea asasinului său. Urât de toată lumea și în același timp irezistibil, Leo Köpernick, este motorul care dă, paradoxal, viață filmului și întregului mecanism ce dezvăluie, pas cu pas, complicata intrigă țesută în jurul personajelor.

Distribuția filmului îi include și pe Ruth Wilson, Pippa Bennett-Warner, Sian Clifford, Harris Dickinson, Pearl Chanda, David Oyelowo, Jacob Fortune-Lloyd, Reece Shearsmith, Charlie Cooper, actori care reușesc să se muleze pe rolurile clasice ale filmului polițist, reinventându-le totodată, în moduri surprinzătoare, care vor continua să te uimească pe tot parcursul acțiunii.

Umorul e la el acasă în „Uite-i cum fug”

Înainte să reușească să găsească făptașul, detectivul Stoppard și polițista Stalker trebuie să învețe să lucreze împreună. Ușor de zis, greu de făcut, când el o consideră inferioară, pentru că este începătoare, pentru că este femeie și nu crede că are nevoie de ajutorul nimănui. Nu ajută nici faptul că Stalker notează cu rapiditate absolut fiecare detaliu, motivând că „dacă vor deveni importante, atunci vor fi deja scrise în carnețel”, spre exasperarea superiorului său.

Totuși, și ea are la rândul ei parte de o deziluzie puternică în momentul în care își descoperă maestrul ieșind clătinându-se din puburile Londrei.

Cei doi intră în propria cursă de-a șoarecele și pisica, când perspicacitatea lui Stalker o face să realizeze că s-ar putea ca detectivul să-i fi ascuns un pic mai multe lucruri, în afară de pasiunea sa pentru gin.

Descoperă secretul la cinema

Nu rata premiera din 7 octombrie. Urmărește-i pe Saoirse Ronan și Sam Rockwell în rolurile principale, și bucură-te de un film polițist unde distracția și suspansul merg mână în mână.

Cunoscând genul filmului, ai putea crede că vei ști la ce să te aștepți. După cum spune chiar victima, la începutul filmului, „ai văzut unul, le-ai văzut pe toate”. Nu te baza pe asta, căci vei fi surprins când te aștepți mai puțin.

Prinde glumele și fii atent. Indiciile sunt mereu la vedere, trebuie doar să știi să le observi. Și nu uita, dacă ai urmărit filmul, poți fi considerat complice, așa că este esențial să nu spui nimănui cine este făptașul. Ne vedem la cinema!