Studiourile Marvel aduc pe marile ecrane, în această toamnă, “The Marvels”, cel de al 33-lea film din Universul Cinematic Marvel (UCM). Filmul este o continuare a lui “Captain Marvel”, uriașul succes de box-office din 2019, ce o prezentă pentru prima oară unei audiențe globale de spectatori de cinema pe Carol Danvers, super-eroina cunoscută drept Captain Marvel, prima femeie din UCM ce a primit un film stand-alone.

Captain Marvel” era cel de al 21-lea film din UCM și era un adaos important în saga Marvel. Nu numai că introducea pentru prima oară un erou de sex feminin pe marele ecran și, am putea adăuga, cu puteri ce o făceau invulnerabilă, dar ea era cea care îi dădea lui Nick Fury ideea de a crea și a strânge laolaltă un grup de eroi cu puteri, ca ultimă barieră de apărare a Pământului în fața unor amenințări cărora armatele și armele convenționale nu le puteau face față. Așa se nășteau Răzbunătorii.

În mult-așteptatul “The Marvels”, Carol Danvers se găsește într-un moment în care și-a recuperat deja identitatea furată de maleficul imperiu Kree și s-a răzbunat pe Inteligența Supremă. Problema e că în urma acestei lupte, au rezultat consecințe neintenționate, dar extrem de grave. Universul s-a destabilizat și Carol se simte responsabilă. Atunci când simțul datoriei o trimite către o gaură de vierme cu niște anomalii de neînțeles, puterile ei se destabilizează, la rândul lor. Drept urmare, ajunge să își încrucișeze puterile cu cele ale Kamalei Khan și cu cele ale Monicăi Rambeau.

Dar cine sunt aceste noi personaje? Kamala Khan e o adolescentă din New Jersey, o fană înrăită a lui Captain Marvel și o mică super-eroină (cunoscută sub numele de Ms. Marvel) ale cărei isprăvi îi aduc notorietate în orășelul ei. Monica Rambeau e o astronaută care face parte din programul spațial S.A.B.E.R., condus de Nick Fury. Totodată, Monica e o nepoată pe care Carol nu a mai văzut-o de peste 20 de ani, fiica Mariei Rambeau, buna ei prietenă din “Captain Marvel”.

Ce înseamnă că puterile lor se încrucișează? În primul rând, înseamnă că și Kamala și Monica au niște puteri. Ele nu se compară cu ale lui Carol, dar sunt destul de mari cât să le facă pe cele două să intre cu ușurință, la o adică, în rândul Răzbunătorilor. Iar această “încrucișare” înseamnă că, de fiecare dată când una din cele trei își folosește puterile, are loc o rocadă spațială și se teleportează în locul alteia. Lucrul acesta se poate dovedi, bineînțeles, extrem de neplăcut, imaginați-vă că ești Captain Marvel și dai un flux de energie din palme ca să oprești un răufăcător intergalactic extrem de periculos și brusc, te trezești în camera unei adolescente din Jersey, în timp ce Kamala, la rândul ei, se trezește în spațiu, înfruntând răufăcătorul de care vorbeam mai devreme și pentru care poate că nu e deloc pregătită.

Evident, toată această harababură de puteri și teleportări involuntare are loc în momentul în care un mare răufăcător amenință universul, răufăcător pe care doar cele trei, împreună, lucrând în echipă (sub numele de The Marvels) și învățând să se sincronizeze, îl pot opri (dar nu înainte de a-l aduce pe Nick Fury la exasperare).

Cu Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Zawe Ashton, Gary Lewis, Seo-Jun Park, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Saagar Shaikh și Samuel L. Jackson, noul blockbuster “The Marvels” se anunță a fi o încrucișare de super-acțiuni inter-galactice și umor foarte pământesc, care o să vă teleporteze cât ai zice pește de la surescitare și adrenalină la hohot de râs… și înapoi… și tot așa.