Pe măsură ce aventura din “Incredibilii” ajungea la un final atât de trepidant că nu mai puteai sta pe scaun, Syndrome, maleficul și sclipitorul dușman al tuturor super-eroilor, ajungea și el la un final cât se poate de exploziv, ajutat de bebelușul Jack-Jack și de o mantie nefericită. Avionul lui exploda într-o bilă spectaculoasă de foc, ce se prăbușea pe locuința familiei Parr. Dar familia era mai unită ca oricând, cu Violet, salvatoare, demonstrându-și nou găsitele abilități și încredere în sine și cu Dash cel iute ce descoperea că locul doi la o cursă de viteză nu îl deranja atât de tare. Părea un final fericit, până când cineva, pe nume Underminer, apărea în cadru, declarând război păcii, liniștii și fericirii.

Cu aproape 15 ani mai târziu, fanii vor descoperi soarta lui Underminer, odată cu lansarea lui “Incredibilii 2”.

Țineți cont: cu toată puterea supraomenească a domnului Incredibil sau cu flexibilitatea extraordinară a Fetei Elastice, “Incredibilii 2” (ca și “Incredibilii”, de altfel) e, în primul rând, un film de familie. Relațiile dintre soț și soție, dintre părinți și copii, cum îmbini rolul de soție cu cel de super-eroină, toate aceste lucruri sunt cele care dau savoare și valoare acestui film. Ideea că un super-erou cu abilități fantastice poate fi îngrijorat că își pierde locul de muncă sau că nu are suficienți bani pentru a plăti chiria, face ca Incredibilii să fie mai apropiați de public decât oricare alt super-erou și asta chiar ținând seama de faptul că producția de filme cu super-eroi a explodat, pur și simplu, în ultimii ani.

În Incredibilii 2, Helen e chemată să conducă o campanie de refacere a reputației super-eroilor. Helen e în lumina reflectoarelor, Helen are parte de acțiune, de adrenalină și de distracție. În timpul ăsta, Bob se strecoară cum poate printre sarcinile eroice ale vieții de zi cu zi. E mai greu decât pare să ai grijă de casă și de copii, oricât ai fi de super-erou. Violet îl ajută cum poate, în timp ce Dash și Jack-Jack îi dau mari bătăi de cap, ba cu temele la matematică, ba cu descoperirea super-puterilor care duce la tot felul de boroboațe. Bob nu e un tata rău, dar e destul de greu să îi faci față unui bebe care, atunci când se înfurie (și bebelușii se înfurie des), izbucnește în flăcări.

Filmul introduce un răufăcător cu un plan genial și, evident, malefic și, iar evident, extrem de periculos, care amenință totul. El poate manipula oamenii de la distanță, indiferent că sunt eroi sau nu, și numai Helen are o mică șansă de a-l opri. Numai ca în lumea Incredibililor, super-eroii sunt scoși în afara legii, iar pentru a schimba legea, Helen trebuie să o încalce. Mai mult, pentru a-și salva familia, Helen trebuie să o părăsească.

Filmul e un dans pe muchie de cuțit între domestic și fantastic. În mijlocul unei bătăi cu raufacatorii, Helen poate primi un telefon de acasă de la Dash care nu își găsește pantofii. Sau Violet poate apela la invizibilitate atunci când se simte umilită la școală. Dar asta îi face pe Incredibili să fie atât de umani și normali, atât de incredibil de iubiți, oriunde în lume. E incredibil, dar oricât ar fi ei de super-eroi, in cea mai mare parte a timpului, Incredibilii sunt exact ca noi.

Nu ratați “Incredibilii 2”, din 27 iulie, la cinema.