După ce, în 2018, „Pantera Neagră” a cucerit cinematografele, plasându-se drept unul dintre cele mai puternice filme din MCU, a venit timpul să descoperi partea a doua.

Comemorarea celui care a dat viață Panterei Negre

„Pantera Neagră: Wakanda pentru totdeauna” apare după o tragedie reală, dispariția dintre noi a actorului Chadwick Boseman, cel care îl interpreta pe T’Challa, regele Wakandei și Pantera Neagră. Decesul său din 2020 au determinat echipa filmului să regândească povestea pentru a se concentra pe comemorarea celui care a fost personajul principal, dar și colegul și prietenul lor.

„Chad a fost partenerul nostru artistic în acest proiect. […] Nu credeam că și-ar fi dorit ca lumea Wakandei – și efectul pe care filmul l-a avut asupra copiilor – să dispară. Emoțional, era mai ușor să renunțăm, dar nu ar fi fost corect. Cred că, pentru a onora moștenirea persoanei, trebuie să onorăm moștenirea filmului.” spune Ryan Coogler, regizorul „Pantera Neagră: Wakanda pentru totdeauna”.

Scenele în care personajele îl deplâng pe T’Challa sunt cu atât mai puternice, cu cât suferința lor este și suferința actorilor, pentru care revenirea pe platourile de filmare fără Chadwick Boseman a fost dificilă.

Wakanda se află sub o amenințare necunoscută

Regina Ramonda (Angela Bassett) și prințesa Shuri (Letitia Wright) trebuie să treacă peste durerea provocată de pierderea fiului, respectiv a fratelui, pentru că o nouă amenințare pândește Wakanda.

Este vorba de Namor (Tenoch Huerta), conducătorul ținutului ascuns, de sub mări, Talokan, un ținut despre a cărui existență nici măcar cei din Wakanda nu știu nimic.

Din fericire, cele două nu sunt singure. Alături de ele se află personaje pe care fanii Marvel le vor recunoaște: cel mai bun spion din lume, Nakia, Okoye, conducătoarea tribului de luptătoare Dora Milaje, M’Baku, conducătorul tribului Jabariland și agentul secret CIA, Everett Ross.

Mai este însă cineva care trebuie să își facă apariția: un nou războinic va purta costumul Panterei Negre, lăsat moștenire de T’Challa. Cine va fi cel demn de o asemenea onoare? Află răspunsul la cinema.

Salvarea Wakandei stă pe umerii conducătoarelor sale

Dacă „Pantera Neagră” se concentra pe dinamica dintre tată și fiu, de data aceasta atenția cade pe mama și fiica, regina și prințesa, amândouă adâncite într-o tristețe fără margini, dar hotărâte să își protejeze ținutul cu orice preț.

În „Pantera Neagră: Wakanda pentru totdeauna” vei vedea adesea întâmplările din perspectiva lui Shuri. Este o alegere conștientă a regizorului care a dorit ca pierderea lui T’Challa, și, implicit, a lui Chadwick Boseman, să fie văzută din perspectiva unei persoane care l-a iubit și care trebuie să își croiască drum într-o viață din care el nu va mai face parte.

Alături de ea se află mama ei, căreia nu îi este străină suferința, și care o va ghida la fiecare pas. Ea este cea care o învață pe Shuri să se adune și să meargă mai departe, chiar și când simte că, odată cu moartea cuiva drag, lumea ar trebui să se oprească.
Dar poporul are nevoie de conducătoarele sale mai mult ca oricând, iar apariția neașteptată a lui Namor le va demonstra asta.

Descoperă o nouă lume, subacvatică

În Universul Marvel, sub apă, se ascunde un regat asemănător legendarei Atlantida din lumea noastră. Detaliile acestui ținut sunt cu adevărat impresionante pe marele ecran, unde chiar și decorul reușește să te captiveze. Realizarea scenografiei a durat aproape doi ani, fiind esențial pentru echipă ca lumea creată să pară reală, iar construcțiile să reflecte evoluția unui popor forțat să trăiască sub apă și separat de restul civilizației. Inspirația principală în realizarea acestui ținut a fost cultura Mesoamericană.

Pentru a se asigura că păstrează autenticitatea tărâmului, întrebarea cea mai importantă la care a trebuit să răspundă producția a fost: cum a supraviețuit poporul sub apă în tot acest timp? Răspunsul se reflectă în aspectul orașului, dar și în comportamentul personajelor, precum și în atitudinea regelui lor, Namor.

Urmărește la cinema „Pantera Neagră: Wakanda pentru totdeauna”

Nu rata pe marele ecran puternica poveste despre pierdere, tristețe și răzbunare și fii gata să descoperi cine va îmbrăca acum costumul Panterei Negre, apărătoarea Wakandei.

Biletele s-au pus în vânzare, pentru avanpremiera din 10 noiembrie și pentru proiecțiile din program ale filmului „Pantera Neagră: Wakanda pentru totdeauna”, disponibil în formatele 2D, 3D, 3D Dolby Atmos, IMAX 3D și 4DX.