După succesul pe care l-a avut „Crima din Orient Express”, Kenneth Branagh readuce anul acesta lumea plină de mister a Agathei Christie pe marele ecran. Povestea din „Moarte pe Nil”, cea mai nouă producție a iscusitului regizor, urmărește câteva zile din viața moștenitoarei Linnet Ridgeway și a proaspătului ei soț, Simon Doyle, în timp ce își petrec luna de miere alături de câțiva apropiați.

Când Hercule Poirot apare pe ecran, știi că urmează o dramă veritabilă

Peisajul idilic care îmbină frumusețea deșertului cu luxul pe care numai nunta uneia dintre cele mai bogate femei din America poate să îl aducă te va cuceri din prima clipă. Însă, prezența faimosului detectiv Poirot este suficient ca să știi că bucuria mirilor și a invitaților urmează să fie umbrită de întâmplări nefaste.

Excursiile într-un Egipt plin de istorie și farmec se transformă în curse cu pericole la orice pas, iar vasul S.S. Karnak, pe care pare că orice vis devine realitate, se transformă într-o capcană mortală.

Secretele personajelor țes capcana în care vor cădea chiar ele

Nu îți va trebui mult ca să îți dai seama că tocmai ai pătruns într-o istorie a unor pasiuni răvășitoare și gelozii nestăpânite. Vechi rivalități ard mocnit în spatele zâmbetelor, dansurilor și paharelor de șampanie pe care personajele le împart.

Este nevoie doar de o scânteie ca întreaga iluzie să explodeze și să scoată la iveală adevărata față a pasagerilor prea fermecători ca să fie adevărați.

Chiar Linnet Ridgeway, cea care îi mărturisește în repetate rânduri cu ochi mari și glas tremurând lui Poirot că se teme pentru viața ei este, în parte, motivul pentru care toți cei din jur au ajuns să îi poarte pică. Motivele sunt numeroase, de la interferențe în viața personală a menajerei sale, la moștenirea unor proprietăți obținute fraudulos sau convingerea că i se cuvine orice își dorește.

E cu atât mai greu să îi reziști seducătoarei moștenitoare când este interpretată de nimeni alta decât Gal Gadot. Plină de grație și de o frumusețe imperială, actrița știe să atragă privirile tuturor, fie că e vorba de personaje sau de publicul care o urmărește captivat din sala de cinema. Când vulnerabilă și îndrăgostită, când impunătoare și conștientă de puterea ei, Linnet Ridgeway se arată așa cum cel mai bine o descrie unul dintre personaje: „la fel de ușor de iubit precum este de urât”.

Iubirea și ura, două fețe ale aceleiași monede

Deși aflat în vacanță, triunghiul amoros din care face parte Linnet, precum și așa zișii prieteni care o înconjoară îl intrigă pe Poirot (Kenneth Branagh), care, după cum știm deja, nu poate să se țină la distanță de un mister veritabil. Tăcut, plin de umor aparent involuntar, detectivul știe să se facă plăcut păstrând totodată distanța. Adevăratele motive ale personajelor nu rămân multă vreme ascunse când sunt observate de ochiul său ager.

Prima care este luată în vizor este, desigur, Jacqueline de Bellefort (Emma Mackey), cea care a fost cândva cea mai bună prietenă a lui Linnet, singura neinteresată de averea ei. Lucrurile se schimbă când Jacqueline îi face cunoștință cu logodnicul ei, fără să prevadă consecințele. Așa cum a făcut întotdeauna, când își dorește ceva, Linnet obține. Iar cei care suferă consecințele sunt doar victime colaterale.

Dar nici Jacqueline nu este femeia care să renunțe fără o luptă. Îmbolnăvită de gelozie și la fel de îndrăgostită ca Linnet, Jacqueline devine o inamică determinată, imprevizibilă și foarte periculoasă.

Mai puțin evidenți sunt ceilalți „inamici”, cum ar fi Louise Bourget (Rose Leslie), menajera lui Linnet. Cele două sunt legate de o relație strânsă, care, de la distanță, poate da impresia de prietenie. Totuși, ca și Jacqueline, Louise face parte dintre victimele ambiției puternicei Linnet Ridgeway.

O frântură din viața lui Poirot se dezvăluie la cinema

Poate că îl cunoști deja pe detectivul neînfricat, mereu cu un pas înaintea răufăcătorilor. Însă, în „Moarte pe Nil” vei descoperi o altă față a lui, una mai personală, ascunsă până acum de ochii publicului.

Filmul începe cu un fragment din tinerețea lui, care îți va dezvălui adevăratul motiv al existenței mustății sale inconfundabile, dar și cel mai marcant eveniment din viața sa.

Kenneth Branagh alternează cu dibăcie rolul de regizor cu acela de protagonist. Șarmant, sigur pe el și cu o inteligență sclipitoare, Hercule Poirot te va ghida, fără să îți dai seama, prin intricatele vieți ale personajelor până vei ajunge față în față cu răspunsul corect, cel care a fost acolo în tot acest timp și care nu putea fi adus la lumină decât de mâna unui maestru.

Ia parte la aventura plină de întorsături de situație

Din 10 februarie, ocupă-ți locul la cinema pentru un thriller emoționant, cu întâmplări care îți taie răsuflarea și te surprind din ce în ce mai tare. Descoperă cum personajele, pe cât de imperfecte, pe atât de atrăgătoare, se luptă să supraviețuiască și să deslușească misterul puzzleului în care se află aduși fără voia lor.

„Moarte pe Nil” îți aduce o experiență intensă până în ultimul minut al filmului.