Din 17 noiembrie, ești invitat la Hawthorn pentru un „meniu” excepțional. Cel mai recent film al lui Mark Mylod, cel care semnează regia la serialele „Succession”, „Shameless” și chiar episoade din binecunoscutul „Game of Thrones”, este un thriller care trece cu ușurință de la horror la comedie și menține suspansul până în ultimul moment.

Tyler (Nichols Hoult) și Margot (Anya-Taylor Joy) se îndreaptă către o seară pe care nu o vor uita niciodată: o cină la faimosul restaurant Hawthorn, unde meniul este pregătit de chef Slowik (Ralph Fiennes). Numărul de persoane este limitat, iar echipa s-a asigurat că a pregătit totul cum se cuvine pentru sosirea lor.

Privilegiul de a ocupa un loc la Hawthorn este atât de prețios încât merită să-ți dai viața pentru el, par a zice personajele. O credință care se va dovedi tulburător de aproape de adevăr.

Arta bucătăriei atinge un nou nivel

Invitații sunt îndemnați să nu „mănânce”, ci să deguste, să savureze mâncarea pe care o vor primi. Căci fiecare fel de mâncare a fost gândit până la cele mai mici detalii și, asemenea unei lucrări de artă, scopul este, în primul rând, să fie admirat. La Hawthorn, orice preparat trebuie să fie absolut perfect. Bucătarii trăiesc pe insula unde există doar restaurantul, dedicându-și întreaga viață muncii în slujba lui chef Slowik.

Înconjurată de cei mai avuți oameni, de la afaceriști la superstaruri de Hollywood, Margot este singura care nu se potrivește în peisaj, dar și cea care vede dincolo de iluzia bogăției. Pentru ea, toată experiența seamănă cu o prefăcătorie, unde fiecare își joacă rolul impus.

Și totuși, chiar și Margot are un secret, pe care chef Slowik, care îi cunoaște foarte bine pe toți cei care iau masa la el în restaurant, îl simte și vrea să îl descopere cu orice preț.

Cina e servită, iar meniul este de neuitat

Încă de la îmbarcarea personajelor pe vaporul care îi duce către insula restaurantului, vei simți tensiunea plutind în aer. Precum meniul servit de chef Slowik, fiecare element din film este gândit cu deosebită precizie, iar simplul clincănit al tacâmurilor care se ciocnesc de farfurie capătă valențe tulburătoare.

Angajații de la Hawthorn se mișcă asemenea unei mașini bine unse, într-un ritm hipnotic: servesc, vorbesc, ascultă, pregătesc. Nimic nu e întâmplător, lucrurile trebuie să meargă conform planului, altfel arta se va distruge.

Meniul” te va face să privești ecranul de cinema cu respirația tăiată, fără să știi în ce direcție o va lua următoarea scenă, și, în același timp, să râzi de absurdul situațiilor. Soarta personajelor este chiar în mâinile lor, dar, într-o lume a luxului, în care snobismul este mai important decât orice, să ieși din tipar înseamnă să renunți la aparențe, iar asta poate fi chiar mai rău decât moartea.

Lupta pentru supraviețuire se îmbină cu profunde comentarii sociale. Chef Slowik este un artist tragic, condamnat ca arta sa să fie efemeră, mereu consumată de bogați nepăsători, veniți doar pentru a-și hrăni propriul ego, dar care sunt, paradoxal cei care dau măsura calității produselor, căci ei sunt și singurii care și le pot permite.

Urmărește-i pe Ralph Fiennes și Anya Taylor-Joy în rolurile principale

Ralph Fiennes te va fermeca și înspăimânta în egală măsură în rolul celui mai popular chef. Absolut dedicat artei sale, Slowik își păstrează mina imperturbabilă indiferent de ce se întâmplă în jurul său. Singura care îl intrigă este Margot, interpretată de Anya Taylor-Joy, care își demonstrează încă o dată talentul într-un rol de excepție, iar Margot se transformă sub ochii publicului din fata simplă, rătăcită într-o lume a bogaților, în femeia fatală, care poate obține ce vrea.

Nichols Hoult este Tyler, partenerul lui Margot, cel care soarbe fiecare cuvânt al lui chef Slowik și privește cu ochii înlăcrimați felurile de mâncare. Hoult transformă personajul în unul memorabil, amuzant și fascinant în obsesia sa.

La celelalte mese se află Lilian (Janet McTeer), un critic culinar veșnic nemulțumit, un grup de afaceriști (Arturo Castro, Rob Yang, Mark St. Cyr), un actor de Hollywood (John Leguizamo) căzut în dizgrație și un cuplu bătrân (Reed Birney, Judith Light), vizitatori obișnuiți ai restaurantului.

Trăiește experiența unui meniu perfect, la cinema

Ce le așteaptă pe aceste personaje? O seară cum nu au mai trăit până acum.

Împărtășește alături de ei experiența unică a unui „meniu” cinematografic perfect, uimitor și intens până la final. Nu rata avanpremiera, în exclusivitate, la cinema.