Dacă ai văzut „Toy Story”, cu siguranță l-ai remarcat pe Buzz Lightyear, curajosul astronaut de jucărie, mereu gata să înfrunte orice problemă. Acum e momentul să descoperi povestea care a dus la crearea faimoasei figurine.

Pregătește-te pentru o călătorie în timp și spațiu

Animația începe cu Buzz Lightyear aflat într-o misiune spațială alături de cea care îi este comandant și prietenă, Alisha Hawthorne. O eroare de calcul și încăpățânarea lui Buzz de a face totul singur îi costă integritatea navei. Cei doi se trezesc naufragiați pe o planetă ostilă, alături de întregul echipaj, fără posibilitatea de a se întoarce pe Pământ.

Lightyear însă știe foarte bine că „misiunea se termină când toată lumea ajunge acasă”. Neînfricat și hotărât să-și repare greșeala, acesta își promite că va reuși să găsească o cale pentru ca nava lor să poată zbura din nou. Totuși, prețul experimentelor pe care le face este mare.

În timp ce toți ceilalți își reconstruiesc viețile pe noua planetă, Buzz petrece fiecare clipă căutând soluții pentru întoarcerea acasă. I se alătură Botoșel (Sox), o pisică robot dăruită de Alisha, care se dovedește utilă în multe privințe, de la producerea sunetelor de zgomot alb, la inventarea unui cristal pentru hiperviteză.

Învață din trecut și trăiește în prezent

Pe măsură ce acțiunea se desfășoară, vei afla că Lightyear nu e chiar căpitanul care poate rezolva orice așa cum părea inițial. Nu e varianta umană a unei jucării de copii. În schimb, e ceva mai mult: un om care își dorește atât de tare să îi ajute pe ceilalți, încât nu poate vedea că și el, la rândul lui, are dreptul să ceară ajutorul.

După numeroase încercări fără succes, Buzz se trezește aruncat în altă parte a planetei, unde dă peste Izzy, Darby și Mo, trei cadeți entuziaști care vor să salveze planeta.

Încântarea lui Buzz e doar de moment, căci imediat află adevărul: cei 3 astronauți sunt, de fapt, 3 amatori neexperimentați. Încă o dată, Lightyear simte responsabilitatea atârnând doar pe umerii săi, mai ales acum, când pe lângă întoarcerea acasă, a mai apărut o altă problemă: un robot uriaș, pe nume Zurg, vrea să distrugă micul orășel spațial.

„Patrula Zap de juniori”, așa cum se intitulează cei trei, e la fel de încăpățânată precum căpitanul lor. Fără voia sa, Izzy, Darby și Mo îi sar în ajutor lui Lightyear când acesta se așteaptă cel mai puțin. Iar el începe să înțeleagă, în sfârșit, că un conducător cu adevărat bun nu este neapărat acela care îi poate salva pe ceilalți mereu, ci este acela care le poate insufla încrederea că se pot salva singuri.

Și astfel, o nouă aventură începe. Lightyear și noua sa echipă se avântă într-o cursă contracronometru presărată cu peripeții, dar și cu umor. Deși Lightyear este eroul poveștii, cei mici vor descoperi personaje irezistibile, fiecare cu atuul său în lupta împotriva inamicului.

„Lightyear” și NASA aduc magia universului la cinema

Animația Disney și Pixar promite o nouă experiență cinematografică de excepție, gândită până la cele mai mici detalii. Dacă pentru copii aventurile lui Buzz vor fi suficiente să-i țină cu sufletul la gură, adulții se vor putea bucura de un film SF care, deși animat, respectă regulile și tehnologia spațială.

Pentru ca personajele să fie cât mai realiste, echipa de creație a studiat alături de oamenii de știință de la NASA. Gravitația zero, simularea de zbor și navele spațiale din „Lightyear” sunt inspirate din experiența autentică a astronauților.

Muzica lui Michael GIacchino completează și îmbogățește momentele de tensiune, dramă și zborurile în cosmos.

Spre infinit și mai departe!

Nici învățăturile nu lipsesc din „Lightyear”. Consumat de greșelile sale, Buzz rămâne blocat, nereușind să evolueze. Într-un final, el trebuie să înțeleagă cea mai de preț lecție: că viața se compune nu doar din realizări, ci și din oamenii pe care îi ții aproape, care te iubesc și alături de care poți crește.

Dacă Izzy, Derbie, Mo și chiar și Botoșel învață cum să fie luptători spațiali de la Buzz, el învață de la ei cum să se bazeze pe ceilalți și să accepte că atât el, cât și cei din jur, vor mai greși. Însă totul se poate rezolva, atâta timp cât știi să oferi și să primești ajutor.

Va reuși Buzz să-și ducă misiunea la bun sfârșit? Află la cinema, din 16 iunie. Zboară alături de Lightyear prin timp și spațiu, pătrunde în dimensiuni noi și explorează planete extraterestre. Pentru o experiență completă, vezi filmul în 3D, 4DX sau IMAX. Te așteptăm la avanpremieră!