Era anul 1976 când Richard Donner regiza primul capitol din franciza “The Omen” în care Damien, foarte tânăra progenitură a Diavolului, era prezentat publicului pentru prima oară. Filmul devenea imediat un succes de public, cu încasări de 60 milioane de dolari, numai în Statele Unite. Primului capitol i-au urmat rapid încă două: “Damien: Omen II” (1978) și “The Final Conflict” (1981), cele două descriind adolescența și tinerețea Anticristului. În 1991, “Omen IV: The Awakening,” a fost lansat pe Fox Television, iar în 2006 un remake “The Omen” a debutat pe marile ecrane, cu un succes remarcabil.

Acum, prolifica franciză horror primește un prequel: “Întâia Profeție” (“The First Omen”), un film care se poziționează temporal și se raportează față de primul “The Omen”, cel din 1976, fără ca asta să însemne însă că “Întâia Profeție” nu stă în picioare și fără acest reper, după cum declara regizoarea filmului, Arkasha Stevenson: ““Întâia Profeție” e un prequel la versiunea din 1976, dar a fost important pentru noi să creăm o poveste de sine stătătoare, un film care are un mesaj ușor de înțeles pentru oricine, fie că a văzut filmul din 1976, fie că nu l-a văzut”.

Producătorul David S. Goyer (“Hellraiser”) adaugă: “M-am întrebat mereu de unde a venit Damien, cum a ajuns în brațele părinților lui. Dorința noastră a fost să creăm un film horror care să fie simultan atemporal și, deși sună paradoxal, foarte precis poziționat temporal. Ceva care să trimită și la trecutul primului “The Omen”, dar care să aibă o legătură foarte sensibilă cu fricile contemporane. Ceva care să funcționeze ca o învechită oglindă întunecată în care să se reflecte anxietățile zilei de azi”.

Produs de 20th Century Studios, noul film horror psihologic “Întâia Profeție” – “The First Omen”, în original – ajunge pe marile ecrane din 5 aprilie. Acțiunea din “Întâia Profeție” se petrece în 1971 și o urmărește pe Margaret, o tânără creștină americancă devotată ce e trimisă la Roma pentru a începe o viață închinată bisericii catolice și credinței. Deși Margaret e o bună creștină, deși credința ei e puternică, deși dedicația și fervoarea ei sunt sincere, în Roma ea întâlnește ceva care îi zdruncină întreaga ființă din rădăcini. O întunecime teribilă și inexplicabilă o face pe tânără să se îndoiască de propria ei credință pentru că în inima catolicismului ea descoperă o conspirație terifiantă ce are ca scop aducerea la viață, pe Pământ, a încarnării răului absolut.