Taika (tigru, în maori) Waititi, nonconformistul regizor, actor și comediant neo-zeelandez, cu premii Oscar, BAFTA și Grammy în tolbă, regizează noul “Thor: Love and Thunder”. E cel de al doilea film din Universul Cinematic Marvel (primul a fost “Thor: Ragnarok”) pentru care semnează regia și scenariul și în care e vocea inconfundabilului Korg, binevoitorul extraterestru cu exterior de piatră și cu suflet pufos ca o vată de zahăr.

Waititi declară că personajul principal al filmului e marea lui sursă de inspirație: “Simt că mă asemăn cu Thor. Mai mult decât oricare alt personaj Marvel, Thor se simte atras și în largul lui de și printre creaturi mari, inventive, colorate, venite din tot felul de lumi ciudate. Ca și el, mă simt în largul meu în această poveste din care vom face o aventură mai mare, mai neașteptată, mai colorată, mai palpitantă decât oricare alta, cu personaje mai cool și mai haioase ca niciodată și cu o coloană sonoră care vă va da pe spate”.

“Unul dintre cele mai satisfăcătoare lucruri în filmele Marvel, este abilitatea lor de a trece prin genuri diferite, în cadrul aceluiași film.”, declară Waititi. “Asta face ca publicul să fie tot timpul pe vârful picioarelor și face ca personajele să fie mereu altfel. Când am scris ‘Thor: Iubire și tunete’, am vrut ca fanii să fie în delir când o să-l vadă și nu spun mai multe despre film.”

Ce face ca acest film să fie diferit e faptul că, trecând peste acțiunea lui absolut nebunească, el e o poveste de iubire. Iar dacă iubirea e o temă recurentă de-a lungul filmului, atunci, cu siguranță, Waititi a contribuit la rezultatul final cu furtuna de suspans și super-acțiune și cu tunetele.

Waititi mărturisește: “ ‘Thor: Iubire și tunete’ aduce cu ‘Thor:Ragnarok’ ca ton și stil, dar am vrut să creștem miza în ceea ce privește excentricitatea și originalitatea lumilor extraterestre și a situațiilor cu adevărat nebunești prin care trece Thor. Pentru că atunci când ai de a face cu spațiul extraterestru și cu un viking cu superputeri, trebuie să îmbrățișezi această combinație incredibilă și să o duci până la limita extremă a imaginației.”