Acum 13 ani, James Cameron prezenta publicului o lume cu totul unică, absolut uluitoare, plină de detalii impresionante. Așa începea epopeea „Avatar”. Acum, vizionarul regizor invită publicul într-o nouă călătorie cinematografică, cu mult așteptata continuare, „Avatar: Calea Apei”.

Ce urmează după cel mai de succes film al tuturor timpurilor?

Să vii cu ceva mai bun după ce „Avatar” deja există este o sarcină grea, însă James Cameron e singurul care ar putea să reușească. Lumea pe care a creat-o îi este familiară de mult timp, chiar din 1994, când a scris prima variantă a poveștii, deși nu existau mijloacele care să-i permită să dea viață viziunii sale.

După ce și-a câștigat renumele prin filme precum „Titanic”, „Terminator”, „Aliens”, a venit timpul pentru „Avatar”, unde a împins capacitățile efectelor speciale la un nou nivel. A inventat tehnologii noi, pe care le-a folosit cu măiestrie pentru a scoate în evidență emoția filmului.

În ultimii 17 ani, James Cameron a dezvoltat sisteme de camere 3D pentru filme de ficțiune și documentare, precum și sisteme de explorare a oceanelor. „Avatar: Calea Apei” folosește aceste tehnologii pentru a crea ceva ce nimeni nu a mai îndrăznit să facă până acum.

Urmărește aventurile personajelor

Încă o dată, Pandora e cuprinsă de amenințarea lumii umane, care invadează și distruge totul în calea sa. Pentru a-și apăra planeta luptă poporul Na’vi, care acum îl include și pe Jake Sully (Sam Worthington). Alături de Neytiri (Zoe Saldaña), cei doi ar face orice pentru a-și proteja familia.

Când evenimentele neprevăzute îi îndepărtează de acasă, soții Sully călătoresc prin vastele zone ale lunii Pandora, fugind în cele din urmă pe teritoriul deținut de clanul Metkayina, care trăiește în armonie cu oceanele din jur. Acolo, soții Sully învață să navigheze atât în lumea periculoasă a apei, cât și în noua comunitate unde trebuie să își câștige acceptarea.

Celor doi actori principali li se alătură nume precum Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis și câștigătoarea premiului Oscar, Kate Winslet.

O nouă față a Pandorei, într-o experiență imersivă

Explorează alături de poporul Na’vi, teritorii nemaiîntâlnite până acum din Pandora, în „Avatar: Calea Apei”. Producătorul Jon Landau consideră Pandora un alt personaj din film, unde plantele luxuriante și creaturile fantastice dau viață planetei și o transformă într-un adevărat miracol. Așa cum Pământul este plin de peisaje incredibile și minuni naturale, la fel este și Pandora, luna planetei Polyphemus. De data aceasta, misterele oceanului formează baza noii povești.

Pentru ca filmul să arate realist, actorii au petrecut mare parte din timp în apă, într-un rezervor imens, care reproduce condițiile oceanice din lumea reală, cu dimensiuni de 36 m lungime, 18 lățime și 9 adâncime. Kate Winslet a reușit chiar să doboare recordul lui Tom Cruise de ținut respirația sub apă, rezistând 7 minute și 15 secunde.

James Cameron este un expert când vine vorba să captiveze publicul și să-l facă să simtă că este alături de personaje în aventurile lor. Iar acest lucru se vede cel mai bine în „Avatar: Calea Apei”, un nou apogeu creativ pentru regizorul care, încă o dată, depășește limitele povestirii cinematografice.

Urmărind filmul în 3D, vei fi transportat direct în narațiune, vei experimenta cu adevărat detaliile vizuale fabuloase ale Pandorei vei avea posibilitatea să iei parte la acțiune alături de Jake și Neytiri.

Cameron și echipa sa reușesc să ofere publicului o experiență de neuitat, cu ajutorul unor tehnologii revoluționare. Potrivit lui Landau, „Cu 3D, High Dynamic Range și multe cadre pe secundă, suntem capabili să prezentăm o imagine de calitate superioară astăzi […] Depășește ceea ce era posibil înainte și facem toate acestea pentru a servi narațiunii. Este o fereastră către altă lume.”

Nu rata fenomenul pe marele ecran

„Intri la cinema și ești transportat într-o lume fantastică fictivă. […] ne vom ține mâna și vom merge împreună în Pandora. Va fi distractiv.”, spune James Cameron.

Din 15 decembrie, vezi în exclusivitate la cinema „Avatar: Calea Apei”, partea a doua a unei epopee unice în istoria cinematografiei. Nu rata șansa de pătrunde în universul Pandorei urmărind filmul în varianta 3D, care te aduce chiar în mijlocul întâmplărilor.

Descoperă noi peisaje, bucură-te de o producție care îți hrănește toate simțurile, de la cel vizual la cel auditiv și simte adrenalina unei povești intense și emoționante până în ultimul moment.

Biletele s-au pus în vânzare, rezervă-ți de acum locul la cinema!