Să fie iubire, crimă, conspirații! „Amsterdam”, cel mai recent film al regizorului David O. Russell, multiplu nominalizat la Oscar („American Hustle”, „Silver Linings Playbook”, „The Fighter”), promite o experiență de neuitat la cinema.

Fii martor la epica poveste care se întinde din perioada primului Război Mondial și până în tumultoșii ani ’30, din Europa până în America.

Liniștea nu durează niciodată prea mult

Doi prieteni, Dr. Burt Berendsen (Christian Bale) și Harold Woodman (John David Washington), o cunosc pe Valerie (Margot Robbie) într-o ipostază neașteptată: ea este asistenta medicală care îi pansează și îi readuce la viață după ce sunt răniți într-o luptă, în timpul războiului.

Din acel moment, o forță magnetică îi atrage parcă împreună, făcându-i să fie inseparabili, iar de pe paturile spitalului ajung direct la Amsterdam, lăsând războiul și problemele în urmă. Nu după mult timp, cei trei formează un pact: se vor apăra, la bine și la rău, pentru totdeauna.

Chiar și când circumstanțele îi despart, viața îi readuce împreună. Foarte curând, Burt, Harold și Valerie se trezesc aruncați în mijlocul celui mai șocant complot American. David O. Russell îmbină cu măiestrie faptele istorice cu ficțiunea, iar rezultatul este un adevărat spectacol cinematic. Până și în film linia dintre ce este adevărat și ce face parte din conspirațiile personajelor va deveni neclară. Urmărește cu atenție fiecare replică a lor, adevăratele intenții ies la suprafață atunci când te aștepți mai puțin.

Jocul actorilor te va impresiona și captiva

Și nu e de mirare, când personajele sunt interpretate de staruri ale cinematografiei contemporane.

Christian Bale este Burt Berendsen, un doctor care cunoaște foarte bine suferința pacienților, pentru că trăiește chiar el cu ea. Veteran de război, nu poate să uite traumele provocate de acea perioadă. Cu toate acestea, rămâne un optimist convins, care trece prin orice situație cu umor și încrederea că totul va fi bine.

Prietenul său, Harold Woodman, este interpretat de John David Washington. Dacă Burt este cel vesel, Harold este cel melancolic, dar și cel care a învățat să privească cu dragoste totul în jurul său și să vadă frumusețea într-o lume plină de greutăți.

Margot Robbie este irezistibilă în rolul lui Valerie, asistentă, artistă și spion de ocazie. Valerie își croiește propriul drum în viață cu încredere, fără să urmeze pe nimeni și fără să cedeze atunci când hotărăște un lucru.

Conspiraționiști, oameni politici, spioni, victime și asasini, îi vei găsi pe toți în „Amsterdam” și fiecare actor îți va atrage atenția prin rolul excepțional pe care îl face. Anya Taylor-Joy și Rami Malek formează cuplul perfect, mondeni, puternici, mândri, ei sunt cei care pot obține întotdeauna ce vor.

În distribuție îi vei mai vedea pe Alessandro Nivola, Andrea Riseborough, Chris Rock, Matthias Schoenaerts, Michael Shannon, Mike Myers, Taylor Swift, Zoe Saldaña și Robert De Niro.

„Amsterdam” îți amintește de plăcerile vieții

Întotdeauna există un motiv să mergi mai departe. În „Amsterdam”, personajele trec prin situații care le dau viețile peste cap. Războiul, care a lăsat urme în sufletele, dar și pe trupurile tuturor, e amintit la fiecare cicatrice, fiecare durere, fiecare pastilă experimentală pe care personajele o încearcă din dorința de a scăpa de suferință. Și totuși, chiar în momentele cele mai grele, găsesc ceva care să le aducă bucurie.

Burt, Harold și Valerie învață, unul de la celălalt, să iubească din nou, să râdă, să ia viața așa cum este. Valerie creează artă, iar Burt și Harold salvează oameni prin meseriile lor. Zi de zi, în Amsterdam, America sau în sala de infirmierie, cei trei realizează că bucuria adevărată e ușor de găsit și constă în cele mai simple lucruri, precum un dans alături de cei mai buni prieteni pe o melodie inventată.

Nu rata premiera la cinema

Din 14 octombrie, ia-ți prietenii la „Amsterdam”, pentru a trăi împreună o experiență memorabilă. Descoperă la cinema adevărul din spatele unui complot cutremurător și vezi cum reușesc Burt, Harold și Valerie să scape din capcanele întinse de dușmanii lor.