În cazul filmelor cu supereroi, răufăcătorii, întorsăturile de situație rostogolindu-se în mare viteză peste previzibil, trăirea fiecărei confruntări cu maximum de suspans, împărțirea de pumni, picioare, proiectile și alte instrumente de luptă țin cinefilii cu ochii lipiți de marile ecrane și fac deliciul unei seri la film. Toate acestea sunt valabile pentru Incredibilii 2, dar povestea familiei Parr vine cu mai multă emoție, wow, aha-uri și hohote de râs la cinema.

Ce e super când vine vorba de supereroii din Incredibilii 2?

Mr. Incredible revine în forță, ca salvator al lumii, erou al generațiilor întregi, puternic din cale-afară, șarmant și  în luminile orbitoare ale blitz-urilor camerelor de fotografiat. Ar vrea el.

Dar nu-ți face griji, ”Incredibilii 2” are suficiente momente înălțătoare pentru Mr. Incredible. Le vei savura pe toate, din 23 iulie. Despre el știi deja că e foarte puternic, se pricepe incredibil de bine la a se ocupa singur-singurel de băieții răi, dar uneori, în actele sale de eroism, e ca un elefant într-un magazin ticsit de porțelanuri. Eșecul nu este un cuvânt ușor de acceptat în vocabularul unui supererou, mai ales în acela al lui Mr. Incredible. Cum îi face față? Un bilet la film te-aduce în fața răspunsului.

Totuși, din dragostea pe care le-o poartă celor dragi vin înțelegerea, responsabilitatea și capacitatea de a face față unor situații pe cât de comune pentru unii, pe atât de nefamiliare pentru el. Matematica-nematematică din temele lui Dash, motivul înghețatei din miez de noapte a lui Violet și ”terminatorul” de simpatie și năzbâtii, pe numele său Jack-Jack sunt noile sale misiuni, în rol de tată casnic. Un motiv în plus să-ți treci avanpremiera Incredibilii 2 în programul de luni? Descoperi, odată cu personajul, ce e incredibil la Bob Parr și ce-l face super când masca de supererou nu e la-ndemână.  Poți testa aici dacă Mr. Incredible se potrivește personalității tale și și intri automat într-o super-cursă: poți câștiga un city-break la Amsterdam, pentru tine și partenerul tău de aventuri sau kituri de supererou,să-i intri în rol.

Dacă nu se-arată triumfătoare și la mare înălțime silueta lui Mr. Incredible, atunci cine e în lumina reflectoarelor? Fetelor, fiți pe fază! Elastic Girl intră-n acțiune pe nou-nouța Elasticycle.

Protectivă, înțelegătoare, iubitoare, multitasking, neînfricată, Elastic Girl se întinde, se răsucește, se dă peste cap pentru toți cei dragi și pentru cauzele în care crede. Își pune toată energia, puterea și inteligența în misiunile de zi cu zi și reușește în mod incredibil să facă trecerea de la mama super-grijulie la eroina plină de curaj și invers. Are o dorință înnăscută de a-i salva pe ceilalți, chiar și-atunci când urgența unui apel este legată de ceva pierdut prin casă. Ce e super la Helen Parr este că ajunge în lumina reflectoarelor nu pentru ea, ci pentru toți supereroii din lumea-ntreagă.  

Cum să nu o iubești ori să te-apuci în sala de cinema să strigi ”Elastic Girl rocks!”?!

Află dacă te-asemeni cu ea prin quiz-ul Cine-heroes.

Pentru toți adolescenții din lume, există Violet!

De ce? Să-i reprezinte, să-i uimească, să-i inspire. Adolescenta introvertită, inteligentă și cu o inimă mare, e prinsă între copilărie și maturitate, între încredere de sine și insecuritate, între un sarcasm amuzant de tranșant și ocrotirea celor dragi. Puterile ei reflectă dorințele ocazionale ale adolescentului de azi de a se proteja, de a bloca lumea și de a evita supravegherea îndeaproape. Când are nevoie de spațiu personal, Violet are toate atuurile să și-l creeze. Fii cu ochii pe ea (bine, te credem pe cuvânt că nu vei putea tot timpul, că doar posedă super-puterea de a deveni invizibil) ori măcar pe înghețata umblătoare, vei avea parte de momente hilare, pe care să dai vina pentru hohotele din sala de cinema.

Ce e super la Violet Parr? Când e momentul să facă echipă cu cei dragi pentru a salva situația, își pune la bătaie tot ce e mai bun din super-puterile sale. Până la avanpremiera din 23 iulie, vezi aici dacă Violet se potrivește personalității tale!

 

Pentru toți repeziții, neînfricații, năzbâtioșii și simpaticii din lume, intră-n viteză Dash Parr!

Un copil neobosit, curios, cu chef de aventură și cu puterea remarcabilă de a prinde o viteză dincolo de limita incredibilului. Cu o sursă de energie nelimitată și un curaj pur, nefiltrat de rațiune, Dash nu vrea decât să-și arate abilitățile speciale în confruntarea cu cei răi și nu înțelege de ce trebuie să-și păstreze secretul super-puterii. Simpatic-foc, e ca un mini Bob/Mr. Incredible. Cât de mult te regăsești în Dash? Ești la 7 întrebări distanță de răspuns. Linia de start e aici.

Ce-l face pe Dash să fie atât de Super? Viteza incredibilă și poticneala la matematică (simpatică la superlativ), cum știe (ori ba) s-o facă pe dădaca pentru Jack-Jack – iar toate astea sunt un motiv arhi-suficient pentru a-l descoperi din 23 iulie, la cinema.

 

Jack-Jack = Cuteness level overload!

Dacă am fi lăsat paragraful despre Jack-Jack așa cum l-am scris inițial, 2 din 3 cuvinte ar fi fost diminutive și drăgălășenii. Dacă primii pași ai unui bebeluș sunt un eveniment memorabil, stai să vezi primele puteri (Primele? Cum adică primele? Și la plural?) ale celui mai simpatic bebeluș supererou de pe întreg mapamondul imaginației. O parte semnificativă din imprevizibilul poveștii este concentrată în experiența de hoinăreală târâș, de-a bușilea, a lui Jack-Jack. De aceea, pentru toți părinții, frații, mătușile, bunicuțele și buneii din lume, avem un mesaj: Chapeau!

Ce-i face super pe eroii din Incredibilii 2? Desigur, e lăudabilă munca scenaristului și a regizorului, care au gândit împreună o prezentare la scenă deschisă a fiecărui personaj, făcând slalom printre misiunile cu miză mare, de demascare a răului și normalitatea pe care-o întâlnim și noi în bucătăriile noastre, cu micul dejun cu cereale, cu panica întârziatului la școală, cu amânatul temelor, cu provocările parentingului și toată naturalețea vieții de familie.

De altfel, sunt super fiecare la modul individual, dar sunt incredibili împreună. De aceea, super-puterea Incredibililor este familia.

Nu ne crede pe cuvânt, doar vino la cinema, alături de familia ta, în avanpremieră, din 23 iulie,  să-i vezi în formatele 3D, IMAX 3D și 4DX, dublat și subtitrat.