În drumul pe care îl are de parcurs în Mașini 3, Fulger McQueen se intersectează cu tot felul de personaje, care mai de care mai provocatoare, într-un fel sau altul. Începând de la o antrenoare impulsivă și entuziastă, ce pare hotărâtă să-i repornească cariera lui McQueen, indiferent de riscuri, și până la un grup de piloți legendari ce au alergat, la vremea lor, alături de Fabulous Hudson Hornet—toate personajele din Mașini 3 își vor lăsa urmele de cauciuc încins pe marea pistă în care se va transforma ecranul de cinema.

Grila de start

FULGER MCQUEEN
La momentul declanșării acțiunii din Mașini 3, FULGER MCQUEEN (vocea lui Owen Wilson) e campionul mondial ce are 5 cupe Piston în palmares. Deodată, Fulger se trezește față în față, sau capotă lângă capotă, dacă preferați, cu o nouă generație de piloți ce îi amenință nu doar supremația, ci și încrederea în forțele proprii, adică exact atitudinea care l-a propulsat în vârful ierarhiei. Hotărâtă să-și recâștige locul, mașina cu numarul #95, trebuie să decidă dacă pasiunea ei pentru sportul cu motor și adrenalina e suficientă ca să-i alimenteze marea revenire în circuit.

Tot ce a dorit vreodată Fulger în viață a fost să concureze și să devină un campion. Și a făcut asta: cu succes și în repetate rânduri. Asta înseamnă oare că viața lui s-a terminat? Altceva, oricum nu știe să facă.

Fulger McQueen participă la curse și pe cele mai multe dintre ele le câștigă. Dar când o nouă generație de piloți apare în peisaj, el intră în panică. E implicat într-un accident teribil, ce aduce pe alocuri cu cel care i-a sfârșit cariera lui Doc Hudson. Dar Fulger nu vrea să se retragă în acest mod. Se hotărește să revină, numai că adversarii lui sunt acum versiuni mai noi și mai rapide ale mașinii care a fost el însuși, cu zece ani în urmă.

Fulger își dă seama că nu mai e supereroul din trecut și asta îl frustrează. Iar după accident e cu adevărat vulnerabil.

CRUZ RAMIREZ
E excentrică și entuziastă și e expertă în toate aspectele high tech ale noilor versiuni de motoare de curse, gadgeturi, simulatoare și altele asemenea. Și e de acord să-l învețe pe Fulger noi metode de antrenament. Îl admira pe Fulger de când se știe și vrea cu orice preț să-l ajute să-și recâștige gloria. Pe de altă parte, nu ezită nici măcar o secundă atunci când trebuie să-i spună adevărul în față, chiar dacă adevărul e destul de dur. Căci cărui campion i-ar plăcea să i se trântească verde în față – de altfel, cu maximum de candoare și bunăvoință – că e bătrân și lent? Pe de altă parte, calul (sau caii, sau chiar caii-putere) bătrân nu-l mai înveți în buiestru. Vor ieși scântei și trombe și derapaje în decor din această relație, dar amândoi vor avea de câștigat. Căci Cruz Ramirez (vocea Cristelei Alonzo) nu realizează, totuși, că înțelepciunea și experiența vechii gărzi au valoare.

JACKSON VÂRTEJ
E rapid, nu, pardon, rectific, e foarte rapid, îndemânatic și gata să câștige. E cel mai bun din noua generație de piloți și e plin de aroganță și încrederea vârstei. Viteza de neegalat a lui Jackson Vârtej (vocea lui Armie Hammer) pare să redefinească întregul sport cu motor. Antrenat pe cele mai moderne simulatoare, programate pentru a-i perfecționa tehnica și a-i optimiza timpii de reacție și viteză de vârf, Vârtej a fost conceput pentru a fi imbatabil… și el știe asta.