La scurt timp după ce ”Avengers: Endgame” a depășit ”Avatar”, devenind filmul cu cele mai mari încasări din istorie, Kevin Feige, președintele Marvel Studios, a anunțat la Comic Con-ul de la San Diego 6 noi titluri explozive, care vor face parte din faza a patra din Universul Cinematografic Marvel – o știre care s-a propagat ca fulgerul printre fanii Marvel.

Iată, în ordinea apariției, care sunt următoarele bijuterii vizuale marca Marvel și tot ce știm despre ele la acest moment:

Black Widow – 1 mai, 2020

Un film așteptat îndelung în ultimii ani devine în sfârșit realitate: După 6 apariții în filme Marvel, începând cu Iron Man 2 în 2010, Black Widow primește în sfârșit un solo binemeritat, regizat de Cate Shortland. Alături de Scarlett Johansson vor juca Florence Pugh (Yelena, sora Natashei), David Harbour (Alexei), Rachel Weisz (Melina), O-T Fagbenle (Mason). 

Evenimentele din ”Black Widow” vor fi după cele din ”Captain America: Război civil” și vor avea loc în Budapesta. Natasha se va lupta cu Yelena și Taskmaster, capabil să multiplice instant orice acțiune fizică pe care o vede, ceea ce îl face un adversar extrem de puternic.

The Eternals – 6 noiembrie, 2020

Cu o distribuție pur și simplu excepțională – Richard Madden (Ikaris), Kumail Nanjani (Kingo), Lauren Ridloff (Makkari), Brian Tyree Henry (Phastos), Salma Hayek (Ajak), Lia McHugh (Sprite), Don Lee (Gilgamesh), Angelina Jolie (Thena) – ”The Eternals” va fi regizat de Chloe Zhao.

În benzile desenate cu același nume, apărute în 1976, Eternii, un grup de supereroi nepământeni și nemuritori, au fost creați de o rasă cosmică pe nume Celestials – creaturile aurii din ”Gardienii Galaxiei vol. 2” –  cu scopul de a proteja Pământul. Printre super-puterile lor se numără zborul, telepatia și manipularea materiei.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 12 februarie, 2021 

Shang-Chi este primul supererou asiatic din Universul Marvel căruia i se oferă onoarea unui film solo. Alături de Simu Liu, actorul canadian de origine chineză care va juca acest rol, vor fi Tony Leung (The Mandarin) și Awkwafina (într-un rol încă neanunțat).

Scenaristul filmului este Dave Callaham, cel însărcinat și cu scenariul pentru Wonder Woman 1984, iar regizorul este Destin Daniel Cretton. Iar probabilitatea ca ”Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” să aibă un impact la fel de puternic ca ”Black Panther” din punct de vedere cultural este foarte mare, potrivit producătorilor filmului.

Doctor Strange and the Multiverse of Madness – 7 mai, 2021

Benedict Cumberbatch se întoarce în rolul supereroului Doctor Strange, dar de data aceasta nebunia va fi mult mai mare, odată cu introducerea multiversului în Universul Cinematografic Marvel, o idee cu care Studiourile Marvel s-au mai jucat, dar care nu este încă foarte clar conturată.

Anunțul a fost făcut de Cumberbatch însuși, alături de regizorul noului film, Scott Derrickson. Iar vestea că Elizabeth Olson (Scarlet Witch) va apărea în acest film a fost cireașa de pe tort.

Thor: Love and Thunder – 5 noiembrie, 2021 

Unul dintre cele mai surprinzătoare anunțuri de la Comic Con a fost cel legat de al patrulea film cu Thor, regizat de unul dintre favoriții fanilor Marvel, Taika Waititi.

În film îi vom revedea pe Chris Hemsworth, Tessa Thompson și Natalie Portman ca…Thor. Da, vom vedea un nou Thor, pe numele pământean – Jane Foster.

Potrivit inscripției de pe ciocanul lui Thor, ”oricine deţine acest ciocan, dacă este demn, trebuie să deţină puterea lui Thor”. Se pare că Marvel doar a actualizat acest text, așa că șocul nu ar trebui să fie prea mare.

Cum va ajunge Jane Foster să dețină ciocanul lui Thor? Valkyrie (Thessa Thompson), noul conducător din Asgard, este în căutarea unei regine. Restul poveștii, peste doi ani, la cinema. 

Blade 

Ultimul de pe listă dar una dintre cele mai plăcute surprize – un film Marvel nou-nouț: ”Blade”, cu Mahershala Ali în rolul principal, cel care a câștigat două premii Oscar (pentru rolurile din ”Moonlight” și ”Greenbook”). 

Prima apariție a personajului Blade în benzile desenate Marvel a fost în 1973 – ”Mormântul lui Dracula #10”. A mai fost interpretat de Wesley Snipes în ”Blade”, ”Blade II” și ”Blade: Trinity”. 

Data lansării ”Blade” sub semnătura neprețuită a Studiourilor Marvel nu este încă anunțată, dar cert este că în curând vom avea parte de acțiune din plin pe marile ecrane.

Anunțul despre toate aceste noi titluri a fost atât de wow, încât acea zi va rămâne una epică în memoria fanilor Marvel.  Ne așteaptă o nouă perioadă de glorie la cinema, cu siguranță!