Solo: O poveste Star Wars răspunde, pe marile ecrane, mai multor întrebări decât ți-ai închipuit și își respectă promisiunea de a te ține cu sufletul la gură, chiar și-atunci când te relaxează cu o glumă.

Prieteniile care țin o viață-ntreagă au mereu un început complicat?
Ai deja pe lista ta de așteptări prietenia dintre Han Solo și Chewbacca: cum s-au cunoscut, prin ce minune a universului s-au înțeles, cum s-au împrietenit? Din trailer ai aflat că Chewie are 190 de ani de experiență în pilotat, așa că nu avea cum să nu devină un copilot de excepție pentru cel mai bun pilot din Galaxie. Rămâne să ajungi la Solo: O poveste Star Wars să afli răspunsul și la celelalte 3 întrebări, pentru un puzzle complet. Îți spunem de pe acum: fiecare piesă a prieteniei lor vine cu emoții, îmbrânceli, aventură, într-ajutorare și cu câteva lecții de traducere simultană.

Solo – o anagramă complicată sau o inspirație de moment?
În primele scene din film, dacă adrenalina nu ți-a tăiat răsuflarea, atunci e foarte probabil să te surprinzi gândind ”Hai, Han, hai!” și să trăiești fiecare cursă ca și cum ar fi a ta. Dar cum ajungi de la Han la Han Solo? Îl va boteza așa un mare clarvăzător-cititor în stele după o ședință mistică de inițiere într-ale secretelor galactice, va fi o neașteptată interpretare a unui scris de mână de doctor, îl va numi astfel un ofițer inspirat, la înrolarea în armata Imperiului ori e singurul cuvânt spus de Chewie pe care și noi îl putem reproduce perfect? În 3 situații ne-am lăsat imaginația să zboare, pentru că știm că pe una o vei vedea, cu surprindere, în fața marilor ecrane. Acel moment, al numelui, are potențialul de a deveni unul dintre momentele preferate, marcate cu ”wow”, chiar de tine, la cinema.

Qi’Ra – de câți ani e nevoie pentru o mare enigmă?
Emilia Clarke declara într-un interviu că personajul ei este ”mai greu de descifrat”; în fața ecranelor, e alegerea ta dacă te vei încrede în ochii luminoși și pătrunzători ori în zâmbetul reținut. De la tânăra drăgălașă la femeia seducătoare sunt 3 ani distanță, ani cu mistere, decizii grele și povești neîmpărtășite. Totuși, rolul de partener de acțiune pentru tânărul Han o prinde de minune pe Qi’Ra de după 3 ani și ai zice că prima iubire, cea care nu se uită niciodată, n-are de ce să piară când scânteia și loialitatea sunt la locul lor. Totuși, Qi’ra nu mai apare ulterior, aşa că ceva s-a întâmplat cu ea. Am spus loialitate, cumva?

Cine nu ar vrea o pelerină ca a sa?
Fashionistele cinefile trebuie să știe că există un moment de neratat de pe Millennium Falcon (desigur, pe o asemenea navă, cea mai rapidă din galaxie, cu cel mai îndrăgit pilot la butoane, toată experiența e de neclipit și neclintit din fotoliul de cinema). Mai mult, cei care au pierdut în vreun joc de cărți au ceva important de învățat. Afli cum umorul, lupta pentru șanse egale, emoțiile și loialitatea pot face echipă bună împreună. Toate acestea își fac loc pe marile ecrane când intră-n scenă cel mai renumit cartofor din câți se cunosc: șarmantul Lando Calrissian.

Cum a pus mâna nava Millennium Falcon, cât de atrăgătoare este Lady Proxima, ce rol are Tobias Beckett în formarea lui Han Solo, cine e personajul negativ din toată povestea, ce experiențe l-au transformat pe tânărul Han în acel Han Solo despre care știi atât de multe, cu excepția faptului că nu-i cunoști începuturile?
Răspunsurile te așteaptă cu 135 de minute de aventură și SF care completează acum la cinema puzzle-ul universului Star Wars.