Inspirată de viața de noapte a Bucureștiului, comedia “Taximetriști”, cel mai recent proiect cinematografic al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, intră pe marile ecrane ca un bolid care ia pe capotă o grămadă de idei preconcepute (una dintre ele fiind aceea că nu se poate face comedie de succes fără a derapa în misoginie sau mârlănie).

Dialogul e fără perdea pentru că e inspirat din viața reală a taximetriștilor și, mai mult, are acțiunea plasată după căderea întunericului, când tot felul de păsări de noapte aterizează pe bancheta din spate. Însă, limbajul, deseori licențios, încalcă regulile de circulație cu bun simț a cuvintelor doar pentru a păstra credibilitatea personajelor și pentru a duce povestea mai departe. Umorul e generat de situație și justificat de personajele care deseori fac “liniuțe” ca să vadă ce replică țâșnește mai repede când semaforul șmecheriei se face verde.

“Taximetriști” e o comedie tunată cu umor de calitate și care ascunde în portbagaj dramele a doi șoferi care nu reușesc să aibă viața pe care și-o doresc. Amândoi ascund, unul sub masca unui șmecher de București care latră și mușcă în stânga și în dreapta ca un chihuahua pe amfetamine, iar celălalt sub aparența unei politeți pline de solicitudine, povești de viață care îi împiedică, ca niște cuie în roată, să ia viteză și să se desprindă de un destin ce pare a nu fi altceva decât un etern sens giratoriu.

“Personajele au mult umor, dar acesta nu e niciodată gratuit. Există o dramaturgie riguroasă, iar sursa de inspirație este viața Bucureștiului și nu clișee copiate din filme americane. Pariul nostru e că se poate face film de public și fără misoginie, homofobie și glume proaste”, declară regizorul Bogdan Theodor Olteanu.

Din distribuţie fac parte Alexandru Ion (“Portretul luptătorului la tinereţe”, “Las Fierbinţi”), Ronaldo Matsangos (“Hârtia va fi albastră”, “Sieranevada”), Maria Popistașu (“Marţi după Crăciun”, “Întregalde”), Victoria Răileanu (“Vlad”), Monica Bârlădeanu (“Despre oameni și melci”, “Moartea domnului Lăzărescu”), Andi Vasluianu (“Sieranevada”, “Umbre”) sau Cosmin Nedelcu (Micutzu). Cu apariţii speciale sunt prezenţi Adrian Nicolae (“Lumea e a mea”) și rapperul Spike.