Ce perioadă mai bună pentru a celebra una dintre cele mai frumoase povești de iubire decât luna Crăciunului? Din 9 decembrie, ajunge la cinema remake-ul filmului „Poveste din Cartierul de Vest”, regizat de nimeni altul decât Steven Spielberg.

Regizorul păstrează elementele cheie ale originalului: cântecele iconice compuse de Stephen Sondheim și muzica lui Leonard Bernstein se unesc la perfecție cu o coregrafie adaptată după cea originală cu ajutorul coregrafului Jerome Robbins, iar rezultatul este absolut spectaculos.

Dragostea depășește orice obstacole

Urmași ai lui Romeo și Julieta, Tony și Maria sunt doi romantici incurabili. Ea face parte dintre imigranții portoricani veniți în America, iar el este un „Jet”, o gașcă de proscriși care se luptă să simtă că aparțin Americii, astfel că vor să elimine orice posibilă concurență la autoritate din cartier.

Întâlnirea dintre protagoniști are loc pe fondul unor probleme mai complexe, deoarece ambele găști sunt amenințate de un dușman comun: mai marii orașului, care vor să-i izgonească pe oamenii lipsiți de posibilități ca să poată construi cartiere scumpe, profitabile, pentru cei bogați.

Când este organizată o seară de dans ce are scopul să aducă împreună rivalii și să încheie neînțelegerile dintre ei, Maria și Tony au ocazia să se întâlnească.

Ea e promisă altcuiva, iar Tony e presat de prietenul lui cel mai bun să-i fie alături în lupta împotriva portoricanilor. Toate acestea devin însă irelevante când tinerii se privesc în ochi pentru prima dată și, într-o clipă, amândoi ajung la aceeași concluzie încă nerostită: pentru dragostea care se naște între ei, vor fi în stare de orice sacrificii.

Cu cât cei din jur vor încerca să îi țină la distanță unul de celălalt, cu atât cei doi se vor apropia mai tare iar jurămintele lor vor deveni mai hotărâte. În dragoste nu există „mai târziu”, ci doar prezentul: în prima seară în care se văd, cei doi deja își promit să rămână împreună pe vecie.

Atunci și acum, iubirea se simte pe ritmuri de dans

„Poveste din Cartierul de Vest” e o adevărată explozie de culoare, muzică și dans ce formează un spectacol de neuitat pe marele ecran. Steven Spielberg combină cu măiestrie elemente din primul film și le aduce în actualitate cu îndemânarea unui artist.

Melodiile și momentele de dans vin mereu la momentul potrivit. Atunci când sentimentele sunt prea puternice, iar cuvintele devin insuficiente, personajele izbucnesc în cântece intense care te vor ține cu sufletul la gură până în ultima secundă a filmului, interpretate magistral de tinerii actori.

Fanii filmului original vor fi încântați să vadă povestea readusă la viață la cinema, precum și pe fabuloasa Rita Moreno, câștigătoarea premiului Oscar pentru interpretarea sa a rolului Anita în „Poveste din Cartierul de Vest” (1961). În versiunea actuală, actrița este personajul care reușește să îi ajute pe toți tinerii din jurul ei să navigheze prin problemele lor – aproape ca și cum ea le-ar fi trăit deja.

Temele filmului, mai relevante ca oricând

Istoria romantică a celor doi îndrăgostiți cu siguranță va cuceri publicul, însă temele din „Poveste din Cartierul de Vest” sunt profunde și importante chiar și acum. Dragostea dintre Maria și Tony e marcată de pericole și de prejudecăți. Cele două găști poate că sunt rivale, însă membrii lor nu sunt atât de diferiți.

Lipsiți de șanse, singuri, fiecare dintre ei încearcă să își creeze propriul drum în viață. Neavând o familie care să îi sprijine, se întorc unul către celălalt, sperând ca prin apartenența la grup, prin găsirea unui mentor, a unui prieten sau chiar a unei iubiri cu care să-și împartă viața, vor avea, în sfârșit, acel ceva care se poate numi „familie”: oameni care să îți fie aproape la bine și la greu.

Iar ca să observi că cei din jur vor, de fapt, aceleași lucruri ca tine, nu trebuie decât să îi privești atent, dincolo de aparențele pe care ai fost obișnuit să le vezi.

Fredonează dragostea la cinema

Din 9 decembrie, te așteptăm la cinema pentru o magică „Poveste din Cartierul de Vest”. Fredonează alături de personaje cântecele memorabile, precum „I Feel Pretty”, „America” sau „Tonight” și trăiește experiența unei povești de dragoste sfâșietoare, dar și fascinantă, care îți va reda încrederea că, uneori, dragostea chiar poate depăși orice obstacole.