Despre existența creaturilor mitice cunoscute sub numele de dragoni, se vorbește de mai bine de 5000 de ani. Povești în care apar dragoni au traversat istoria, lăsându-și amprenta în basme, mituri și folclor.

Dragonii au fost deseori înfățișați ca fiind cruzi, înspăimântători, acoperiți de solzi, un fel de șopârle supradimensionate ce scuipă flăcări. În niciun caz, dragonii nu au fost văzuți ca fiind abordabili, prietenoși, blânzi.

Iată de ce, crearea dragonului Elliot a durat mai bine de un an și a fost tema a nenumărate întâlniri între regizor și creatorii de la Weta Digital, care s-au ocupat de efectele speciale.

E clar, Elliot e o creatură generată în întregime pe computer. Dar, în același timp, Elliot e un personaj perfect integrat și de o importanță capitală în poveste. În sens narativ, Elliot îl ajută pe Pete să-și dea seama de ce anume are nevoie sau ce anume lipsește din viața lui. Iar Elliot își dă seama instinctiv că aparține unui alt loc.

De la bun început, cel mai important lucru a fost ca lumea să înțeleagă și să accepte ideea unei prietenii extrem de sincere și de profunde între un băiețel și un dragon.

Elliot nu e ca niciun alt dragon. E jucăuș, inocent, e “supremul” cel mai bun prieten pe care ți l-ai putea dori și tot ce vrea e să aibă o familie. E gigantic, impunător, poate să zboare, poate să scuipe flăcări, poate fi cu adevărat înspăimântător, dar e și blând, grijuliu, tandru și protector.

Elliot are o personalitate care îl face să fie unic în comparație cu alți dragoni văzuți pe ecranele de cinema. Uneori e chiar periculos, dar alteori e cu adevărat adorabil.

În loc să folosească solzi și forma de reptilă, realizatorii au optat pentru ceva nou și nemaivăzut. Elliot e blănos, extrem de blănos. Regizorul Lowery comentează: “E fantastic, e exagerat, nu pare că aparține acestei lumi. Dar, în același timp, are suficiente calități ce îl fac recognoscibil, astfel încât să poată fi acceptat ca personaj, ca animal și ca o creatură magică. Funcționează pe toate aceste nivele.”

Studioul de efecte speciale a trebuit să creeze digital fiecare fir de blană de pe corpul lui Elliot. Din punct de vedere tehnologic, acest lucru a fost, de departe, cel mai dificil.

Realizatorii Weta au declarat: “Alte personaje pe care le-am creat în trecut aveau un milion de fire de păr. Dar Elliot e uriaș, așa că am sfârșit prin a-i face 15 milioane de fire de păr.”

În cele din urmă, Elliot a devenit un dragon uriaș, blănos, verde, care poate scuipa flăcări și care se poate face invizibil și care, cu siguranță, îți va fura inima.