Incredibil de puternici, de nestăpânit și din cale-afară de curioși – așa și-au făcut intrarea Noii Mutanți în cinematografele din România. 

Cel mai așteptat film și prima poveste horror-thriller din seria X-Men promite să te țină cu sufletul la gură pe toată durata vizionării. Unde mai pui că după atâtea luni de urmărit filme acasă, experiența cinematografului poate fi de-a dreptul palpitantă dacă alegi filmul potrivit!

Povestea debutează în momentul în care adolescenta Dani Moonstar este fugărită de ceva” uriaș și violent din rezervația în care locuia împreună cu tatăl ei. O creatură mistică, o tornadă cum nu s-a mai pomenit? Ce poate fi? Rămâi cu ochii pe Dani. 

Subit se trezește internată într-un spital ce pare uitat de lume, Spitalul de Psihiatrie Milbury, în care sunt monitorizați încă 4 tineri – cu scopul de a-și cunoaște și apoi ține în frâu puterile incredibile, atât pentru binele propriu, cât și pentru cel al omenirii. Însă nimic nu este ceea ce pare, așa că aventura celor 5 tineri va lua o turnură neașteptată, în cadrul căreia caracterul, puterile, dar și prietenia, le vor fi testate. 

De ce să li te alături celor cinci adolescenți la cinema, împreună cu gașca ta?

Avem cel puțin 5 motive care fac din Noii Mutanți” un film de neratat. Pe celelalte le descoperi tu, în fața marilor ecrane.

1. Personajele principale sunt foarte de bine construite 

Cu toate că împreună formează o gașcă de puști cu superputeri, analizate separat, toate cele 5 personaje principale sunt complexe, credibile și puternic ancorate în realitate. În ciuda puterilor supranaturale și a poveștilor de viață răvășitoare, cei 5 sunt măcinați și de probleme adolescentine, la fel ca orice puști de vârsta lor. Urmărindu-le frământările, este imposibil să nu te confrunți cu o plăcută nostalgie și empatie dacă ai trecut deja de acea etapă a vieții. 

Construcția personajelor este lăudabilă pentru complexitate, iar jocul actorilor remarcabil, portretizând sensibilitățile, confuzia și fragilitatea adolescenților. Acestea coexistă cu puteri incredibile, gata oricând să se dezlănțuie și să-i elibereze. Pentru când se întâmplă asta, asigură-te că stai bine în fotoliul de cinema.

2. Temele controversate, condimentele noii povești X-Men

Noii Mutanți” se diferențiază de filmele din seria X-Men printr-o abordare nouă și îndrăzneață a unor teme controversate, cea mai exploatată fiind cea a traumelor din copilărie ale căror răni devin, cu timpul, tot mai adânci. În acest nou film, Disney își ține promisiunea făcută comunității LGBT, aceea de a prezenta și povești înfiripate între reprezentanți ai aceluiași sex. 

Tema stimei de sine scăzute și impactul pe care aceasta o are asupra individului aflat în plină formare, tema neîncrederii în oameni, a răzbunării și a iertării, toate se regăsesc în firul narativ al filmului.

3. Suspansul bine dozat pe parcursul întregului film

Există film horror reușit fără suspans? Răspunsul este evident. 

Noii Mutanți” te ține în priză de la trezirea din somn a lui Dani până se aprind luminile în sala de cinema. 

Cei 5 sunt mereu puși pe explorare, pregătiți pentru adevăr și provocare, pe furișări și planuri de evadare. La toate acestea se adaugă halucinațiile susținute de efecte vizuale incredibile, care pătrund în realitate în moduri neașteptate. Tensiune și entertainment – pe ambele le bifează cea mai nouă poveste adusă de Twentieth Century Studios, în parteneriat cu Marvel Entertainment, pe marile ecrane.

4. Efecte vizuale la limita incredibilului

Efectele vizuale te-aduc în mijlocul acțiunii. Nu-ți poți lua ochii de la Illyana și de la sabia ei magică, alergi alături de alter-ego-ul lui Rahne, iar viteza lui Cannonball (Ghiuleaua) te dă pe spate. La Robert da Costa te poți uita, dar la Sunspot ba, iar în ceea ce o privește pe Dani, îi simți angoasa și stai cu sufletul la gură să-i descoperi puterea.

Nici n-ai voie să clipești când pe marile ecrane intră Ursul Demon ori îl zărești pe Lockheed în toată splendoarea sa cromatică. Pentru realismul Lumii de Dincolo, unde coșmarurile o copleșesc pe Dani și pentru magia din Limbo, tot efectelor speciale spectaculoase trebuie să le mulțumești. Bucură-te de ele la intensitate maximă, din fața marilor ecrane. Ți-au lipsit, după atâta timp departe de cinema, nu-i așa?

5. Prima poveste horror X-Men

Cum să ratezi cel mai nou și mult așteptat film din colecția X-Men, mai ales că vine la pachet cu diferențe notabile: prima poveste horror, prima poveste adolescentină, fără costume de supereroi, dar cu puteri incredibile? 

Aventurile celor 5 mutanți rebeli, însă în esență măcinați de vulnerabilități specifice adolescenței, instituționalizați fără drept de apel, te vor face să tresari de spaimă și îți vor oferi, totodată, o doză de încredere și curaj. 

Povestea noilor mutanți nu este numai despre tărâmuri magice, aventură și superputeri, ci și despre prietenie, loialitate, solidaritate și încredere în tine și în cel de alături. Personajele sunt adolescenți, dar filmul e pentru toate vârstele. Bucură-te de experiența reconfortantă a unui film mult așteptat văzut la cinema, într-o perioadă în care nimic nu mai pare să fie la fel ca înainte.