Twentieth Century Studios și Marvel Entertainment prezintă “Noii Mutanți,” un thriller regizat de Josh Boone și scris de Boone & Knate Lee. 

“Noii Mutanți” e un thriller cu accente horror care se desfășoară în universul Profesorului Charles Xavier, fară să aibă însă nicio legătură cu acesta sau cu ceilalți mutanți de acum celebri, cum ar fi Wolverine, Magneto sau Mistique.

“Noii mutanți” propune o nouă gașcă de mutanți adolescenți, cinci la număr, cu un nou set de abilități (care necontrolate, care neînțelese, periculoase toate) și cu o grămadă de probleme specifice unei vârste dificile.

Din păcate pentru ei, în locul sfătosului, capabilului, binevoitorului Charles Xavier, tinerii mutanți au drept mentor, temnicer și tartor o doamnă psihiatru cu intenții incerte. Cât despre cazare, ce-ar fi de spus? În locul Hogwarts-ului în miniatură care era Școala pentru Tineri Supradotați a Profesorului X, mutanții începători trebuie să se interneze forțat într-o clinică psihiatrică cu aspect de închisoare.

Cu aceste ingrediente poate că devine clar de ce “Noii mutanți” se îndreaptă, ca gen, spre direcția horror și, în acest fel, se desparte hotărât de celelalte filme din seria X-Men.

Iată, pe scurt, povestea. Rahne Sinclair (Maisie Williams), Illyana Rasputin (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) și Roberto da Costa (Henry Zaga) sunt patru tineri mutanți ținuți prizonieri într-un spital izolat, pentru a fi monitorizați din punct de vedere psihiatric. 

Dr. Cecilia Reyes (Alice Braga) e convinsă că cei patru adolescenți sunt un pericol atât pentru ei înșiși, cât și pentru restul lumii. Drept urmare, doamna doctor îi ține sub o strictă și vigilentă supraveghere, pe măsură ce încearcă să-i învețe stăpânirea de sine și stăpânirea abilitaților pe care le posedă. 

Acest obiectiv e cu atât mai greu de atins cu cât cei patru sunt la vârsta la care nu pot stăpâni mai nimic, de la erupții de acnee la crize de furie cu consecințe imprevizibile. 

Ei bine, în acest stabiliment izolat și în această atmosferă încordată sosește o a cincea adolescentă înzestrată cu puteri: Danielle “Dani” Moonstar (Blu Hunt). E ca și cum 4 bombe primesc fitilul fără de care nu puteau să explodeze. 

Din acest moment, în spitalul-închisoare încep să se petreacă fenomene inexplicabile. Pacienții încep să fie asaltați de halucinații și flashback-uri și nu doar abilitățile lor de mutanți, ci și nou formata lor prietenie, sunt puse la grea încercare, în timp ce se luptă din toate puterile lor, care stăpânite, care nestăpânite, pentru a scăpa cu viață.

“Noii Mutanți” – acum, la cinema.