Disney prezintă “Mulan”: un film de acțiune care reimaginează povestea legendarei luptătoare Hua Mulan, inspiratoarea unei legende vechi de 15 secole în China. 

“Mulan” spune povestea emoționantă și înălțătoare a tinerei și neînfricatei femei care a riscat totul de dragul familiei și a patriei sale, devenind una dintre cele mai mari luptătoare cunoscută vreodată în China. 

Povestea, pe scurt, e următoarea: împăratul Chinei dă un decret care obligă fiecare familie să trimită un luptător în Armata Imperială, pentru a opri invadatorii ce amenință China, venind dinspre nord. 

Hua Mulan e fiica cea mare a unui războinic vestit odinioară, dar care a îmbătrânit și nu se mai simte în putere. Cum războinicul nu are fii, familia pare pusă într-o situație fără ieșire. Bătrânul tată, altădată un războinic dârz ce își punea inamicii pe fugă, se hotărăște să se ducă, așa fragil cum a ajuns și să își facă datoria în Armata Imperială. 

Acesta e momentul în care Hua Mulan decide că nu își poate lăsa tatăl să facă așa ceva. În schimb, îi poate lua locul, salvând, în același timp, onoarea familiei. Deghizându-se în bărbat, Hua Mulan, de-acum devenită Hua Jun, se înrolează în armată, pretinzând că este fiul cunoscutului războinic.

Antrenamentul de bază e dur și o testează pe Hua Mulan la fiecare pas. Dar ea nu renunță. Și de abia în acele condiții vitrege, în acea lume, alcătuită eminamente din bărbați, Mulan își descoperă cu adevărat forță interioară și ajunge să își atingă întregul potențial. Războiul care urmează devine o aventură epică ce o transformă pe Mulan într-un războinic legendar, plin de onoare, care va câștiga respectul, admirația și recunoștința întregii Chine, în frunte cu împăratul ei… și care îl va umple pe tatăl ei de mândrie. 

Yifei Liu (“The Forbidden Kingdom”, “Once Upon a Time”) va interpreta rolul lui Hua Mulan. Din distribuție mai fac parte: Donnie Yen (“Rogue One: A Star Wars Story”, “Ip Man”); Tzi Ma (“The Farewell”, “The Quiet American”); Jason Scott Lee (“Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny”, “Soldier”); Yoson An (“The Meg”, “Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny”); Ron Yuan (“Marco Polo”, “The Accountant”); Rosalind Chao (“Plus One”, “Star Trek: Deep Space Nine”); Nelson Lee (“All Saints”, “I Was a Simple Man”); Cheng Pei-Pei (“Crouching Tiger, Hidden Dragon”, “Lilting”); Gong Li (“Memoirs of a Geisha”, “Raise the Red Lantern”) și Jet Li (“Shaolin Temple”, “Lethal Weapon 4”). 

Inspirat de “Cântecul lui Mulan”, o legendă chinezească străveche, filmul de acțiune Mulan, produs de Disney, e o aventură epică, cu scene de acțiune coregrafiate de maeștrii Wu-shu celebri, cu imagini de o frumusețe ce îți va tăia respirația și care îți va transmite emoții pe care nu le vei putea ține în frâu. 

Filmul celebrează puterea interioară, ce depășește orice obstacole, a unei tinere femei, pusă într-o situație limită, într-o lume în care femeile care doreau să își depășească condiția puteau fi executate pe loc, fără prea multe discuții.  

Mulan e o poveste ce depășește granițe, în timp și spațiu, și care readuce în actualitate temele profunde ale onoarei, familiei, datoriei și o face într-un mod incredibil de emoționant și spectaculos, transformând o legendă chinezească nemuritoare într-o poveste relevantă în contemporan.