Lăsăm planurile elaborate în mâinile lui Tony Stark sau ale lui Star-Lord și ne ocupăm de ecuațiile esențiale care fac din Răzbunătorii: Războiul Infinitului cel mai așteptat și cel mai ambițios film Marvel.

1  Cel-mai-cel antagonist din Universul Marvel

Cu o furie nebună, cu o inteligență emoțională intimidantă, cu o statură impozantă, mai puternic decât uriașul Hulk, cu o voce pătrunzătoare care promite să ne înspăimânte în sălile de cinema, Thanos e pregătit nu doar pentru ”divide et impera”, ci mai ales, pentru a distruge jumătate de univers.  Are de cucerit 6 Pietre ale Infinitului și de înfrânt armata Răzbunătorilor.

 

2 frați talentați, doi regizori secretoși, o echipă de excepție

„Thanos ne cere să păstrăm tăcerea” – dacă am stabilit deja că nu ne putem pune cu Thanos (decât dacă suntem Răzbunători), cum să nu respecte porunca sa tocmai cei doi regizori ai Războiului Infinitului?

„Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a ne asigura că nimeni nu află cu adevărat tot ce se întâmplă în film” – Joe şi Anthony Russo, într-un interviu GamesRadar.com.

Celor doi regizori li se adaugă scriitorii Christopher Markus și Stephen McFeely, iar regizorul ”Gardienii Galaxiei” James Gunn are rolul de producător executiv. Nu ne oprim aici cu matematica echipei de șoc, pentru că Jon Watts, regizorul Spider-Man: Homecoming, Ryan Coogler care a regizat Black Panther și Taika Waititi, regizorul Thor: Ragnarok au fost implicați în ceea ce înseamnă Răzbunătorii: Războiul Infinitului.

 

3 ani de la ultimul film intitulat ”Avengers”.

În 2015 a fost lansat ”Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron”.  În acești 3 ani, 7 filme au îmbogățit Universul Cinematografic Marvel cu alți supereroi și au dezvăluit locațiile altor Pietre ale Infinitului.

 

4 – Avengers 4

Într-un an vom vorbi despre matematica ”Avengers 4”. Can’t wait!

 

5 – Pe urma celor cinci Pietre ale Infinitului

”Un adevărat fan Marvel stă la film până la final” – aah, nu, nu era replica asta acum. Să reîncercăm: un adevărat fan Marvel trebuie să cunoască ultima locație a celor cinci pietre ale infinitului descoperite, înainte să dea piept cu Thanos.

Piatra Spațiului a fost văzută ultima dată spre finalul filmului Thor: Ragnarock, în compania vicleanului Loki.

Piatra Minții se află în siguranță pe capul lui Vision la finalul filmului Căpitanul America: Războiul Civil.

Piatra Realității a fost văzută ultima dată la Colecționar în finalul filmului Thor: Întunericul.

Piatra Puterii era pe Xandar la finalul filmului Gardienii Galaxiei.

Piatra Timpului se află în continuare în siguranță sub protecția Doctorului Strage. Descoperă mai multe pe disney.ro.

 

6 – Ce-i al sufletului?

“Înaintea creaţiei, erau şase singularităţi, apoi universul a apărut în urma unei explozii, iar rămăşiţele sistemului dinaintea lui s-au concentrat în lingouri… Pietrele Infinitului” – ne-a împărtășit Colecționarul în Gardienii Galaxiei. Cele şase giuvaeruri controlează spaţiul, mintea, realitatea, puterea, timpul şi sufletul.  Reunite în Mănușa Infinitului, îl vor face pe posesor atotputernic și omniscient. Ce rol să aibă Piatra Sufletului? Să fie cea mai puternică dintre toate?

 

7 …76 personaje

Să fie corectă estimarea lui Chris Hemsworth că sunt 76 de personaje-cheie? Începe numărătoarea proprie pe marile ecrane, din 26 aprilie!

 

8 momente incredibile din trailere pe care de-abia le-așteptăm pe marile ecrane

  1.       Loki întinde Tesseract-ul lui … oh, nu, sperăm că nu lui Thanos!
  2.       Extragerea Pietrei Minții din capul lui Vision
  3.       Thanos își completează Mănușa Infinitului cu Piatra Spațiului, așezată lângă Piatra Puterii
  4.       Thor îi întâlnește pe Gardienii Galaxiei
  5.       Doctor Strange face echipă cu Iron Man
  6.       Black Panther și-a scos gheruțele; dar îl vor ajuta în confruntarea cu o șopârlă uriașă cu 6 membre?
  7.       Scarlet Witch și Vision: un moment romantic sau un adio dureros?
  8.       Uniți, împreună, înainte! Scena în care îi vezi pe toți super-eroii preferați în goana pentru a proteja Universul e de neratat pe marile ecrane.

 

9 X 2 = 18 filme din 2008 încoace

De la Omul de Oțel lansat în 2008, Universul Cinematografic Marvel a evoluat incredibil, intergalactic și transdimensional, adăugând personaje memorabile, povești incredibile, supereroi cu fani în toată lumea. După succesul celui de-al 18-lea film, ”Black Panther”, toți ochii sunt ațintiți către ”Răzbunătorii: Războiul Infinitului”, cu premiera pe 27 aprilie.

 

10 ani de nota 10

10 ani în 3 etape – atât i-a trebuit Universului Cinematografic Marvel să crească în mintea și inimile cinefililor de pretutindeni.  Susținerea acordată supereroilor din fotoliile de cinema, atâtea momente de emoții, suspans și umor trăite în fața marilor ecrane, toate sunt răsplătite de un film de excepție, cel mai ambițios film Marvel de până acum. Matematic, stau bine! Pe scala pasiunii pentru filme, stau #marvelous!

 

Alătură-te și tu Răzbunătorilor în Războiul Infinitului, din 26 aprilie, la cinema!