De când se știe, Mr. Meacham (Robert Redford), bătrânul sculptor în lemn din pașnicul orășel Millhaven, a încântat copiii cu povești despre înfricoșătorul dragon care se ascunde în adâncul pădurilor din Pacific Northwest. Pentru fiica sa Grace (Bryce Dallas Howard), ce lucrează ca pădurar chiar în aceste păduri, poveștile lui nu au fost altceva decât niște fabulații… până în ziua în care l-a întâlnit pe Pete (Oakes Fegley). Pete e un puști misterios în vârstă de 10 ani, fără familie și fără un camin despre care să poată vorbi, care pretinde că locuiește în pădure împreună cu un uriaș dragon verde, pe nume Elliot. Din descrierile sale, Elliot pare a fi remarcabil de asemănător cu dragonul legendar din poveștile lui Mr. Meacham.

Pe măsură ce Grace începe, cu răbdare, să îi câștige încrederea lui Pete, ea îi deschide acestuia ochii asupra posibilităților ce îl așteaptă în lumea imensă de dincolo de pădurea în care locuiește. În același timp, prezența lui Pete o forțează pe Grace să-și analizeze propria viață, inclusiv relația pe care o are cu Jack (Wes Bentley), ce conduce fabrica locală de prelucrare a lemnului. Jack vrea să o ajute pe Grace în încercările acesteia de a studia și proteja pădurile din jur, dar trebuie să își facă și afacerea profitabilă. Acest contrast între intenție și necesitate, duce la apariția unei zone de disconfort între cei doi.

Atunci când viața idilică în pădure a lui Pete și a dragonului său este pusă în pericol, Grace, împreună cu Natalie (Oona Laurence), fiica de 11 ani a lui Jack, pornesc într-o aventură pentru a descoperi adevărul despre Elliot și despre locul de unde vine Pete.

“Pete și Dragonul” e regizat de David Lowery, după un scenariu de Lowery & Toby Halbrooks și produs de Jim Whitaker, p.g.a..

“Pete și Dragonul” aduce magia Disney pe ecrane, începând cu 19 august.