Salvator al rebelilor, co-autor la distrugerea Stelei Morții, erou aclamat în toată galaxia, dar și contrabandist păgubos, înhăitat cu dubioși din lumea interlopă, cap de afiș pe lista neagră a Imperiului, pretendent recalcitrant, dar insistent la inima prințesei, soț fugit în galaxie cu dorul, tată respins de propriul fiu… știți multe despre Han Solo, dar nu știți cum a-nceput totul. Ce l-a pus pe Solo pe drumul care l-a dus, în cele din urmă și în ciuda oricăror previziuni, la eroism și glorie?

În “Solo: o poveste Star Wars”, cea mai îndrăgită, fermecătoare și îndărătnică pușlama din galaxie, are, în sfârșit, parte de un început. Cum s-a înhăitat cu interlopii galactici? Cum a pus mâna pe Millennium Falcon? Cum i-a câștigat loialitatea lui Chewbacca sau prietenia lui Lando Calrissian? Și pentru cunoscători: cum a parcurs Kessel Run în mai puțin de 12 parseci? Toate aceste întrebări vor avea parte de răspunsuri și legendarul contrabandist cu inimă de aur își va întregi povestea și conturul.

În rolul tânărului Han Solo îl vom descoperi pe Alden Ehrenreich. Evident, Alden nu va fi niciodată Harrison Ford și, după cum singur declară, nici nu încearcă asta. Cei doi s-au întâlnit pe platourile de filmare, iar bătrânul Hanrrison i-a dat girul, binecuvântarea și câteva sfaturi de cătană bătrână unsă cu toate alifiile tânărului Hanlden, care mărturisește că i-a mulțumit din inimă pentru ele și le-a urmat pe cât a putut de bine.

Un alt personaj cheie din film e tânărul Lando Calrissian, interpretat de Donald Glover. Ca și Alden Ehrenreich, și Donald a cerut sfaturi de la înaintași. El a vorbit cu Billy Dee Williams, cel care l-a jucat Lando în primele filme. Billy Dee a avut să-i transmită un singur lucru despre cum să creioneze pe marele ecran personajul pe care îl au în comun: “Pur și simplu, fii fermecător!”. În ce măsură i-a reușit, vom vedea în curând. Cert e că va fi interesant să îl descoperim pe tânărul Lando cum încearcă să își facă un nume în lumea interlopă, fiind deja un cartofor notoriu și proprietar al navei Millennium Falcon. Va fi cu atât mai amuzant cu cât noi știm deja că Lando ajunge în doar câțiva ani să dețină nu doar lumea interlopă din oraș, ci întreg orașul.

În “Solo: o poveste Star Wars” o vom cunoaște pe misterioasă Qi’ra, interpretată de Emilia Clarke. Qi’ra e o enigmă din multe puncte de vedere, singurul care o cunoaște cu adevărat e Han Solo. La mijloc nu e doar o copilărie petrecută împreună. Cei doi au fost prieteni apropiați, parteneri de fărădelegi (oarecum juvenile), dar și ceva mai mult, ceva ce implică poate ceva romantism galactic, împărtășit sau nu, e imposibil să ne pronunțăm.

Bineînțeles, nu îl putem uita pe Chewbacca. Vom fi martorii primei întâlniri dintre Han Solo și loialul său prieten păros și copilot din rasa Wookiee, ce va avea, se pare, la vremea aceea, frageda vârstă de 190 de ani, de abia împliniți.

Nu în cele din urmă, îl vom descoperi în film pe mentorul lui Han în ale crimelor și delictelor galactice de tot felul, în persoana lui Beckett, interpretat de Woody Harrelson (poate așa se explică și lungul șir de rateuri al lui Han).

Nu puteți rata “Solo: o poveste Star Wars”. Anii formatori ai lui Han, anii de dinainte de sortita lui întâlnire cu Luke Skywalker și Obi-Wan Kenobi în barul Mos Eisley, trebuie să fie o aventură nebunească, plină de farmec și de suspans.

“Solo: o poveste Star Wars”, din 25 mai, în cinematografe.