Cu “Gardienii Galaxiei: Volumul 3”, trilogia Gardienilor ajunge la sfârșit. Volumul 3 e ultimul capitol din saga neadaptaților ce au devenit prieteni sau, din alt punct de vedere, al pușlamalelor ce au devenit eroi și au salvat galaxia în mai multe rânduri, totul, bineînțeles, pe ritmuri de muzică disco.

Au trecut 6 ani de la “Gardienii Galaxiei: Volumul 2” și între timp s-au petrecut multe. Cum ar fi “Avengers: Infinity War” și “Avengers: Endgame”. Gamora a fost ucisă de Thanos și cea mai mare parte a Gardienilor a dispărut vreme de 5 ani în Marea Decimare produsă de pocnetul din degete a lui Thanos, ce purta în acel moment The Infinity Gauntlet, mănușa ce putea capta și direcționa puterea Pietrelor Infinitului, conform dorințelor posesorului.

O nouă Gamora face parte din gașca condusă sau, mă rog, aproximativ condusă de Peter Quill, o Gamora mai tânără, venită pe un alt fir temporal și care nu are sentimentele pe care le avea vechea Gamora nici pentru Star Lord și nici pentru restul găștii. Asta, evident, nu poate face decât să-i dea lui Peter bătăi de cap și palpitații în același timp.

Dar marea problemă ce pare că amenință unitatea grupului e alta. Rocket, ratonul iubitor de arme automate, are un trecut dureros ce vine să îl bântuie, iar Gardienii trebuie să îl salveze, nu doar de dragul lui, dar și pentru binele galaxiei.

Gardienii Galaxiei: Volumul 3” e cântecul de lebădă al găștii de eroi improbabili pe care i-am îndrăgit. Pentru ultima oară, probabil, îi vom vedea împreună pe Star Lord, Gamora, Drax, Nebula, Groot, Rocket, Mantis sau Kraglin.

Cu aceeași distribuție impresionantă din care fac parte Chris Pratt, Bradley Cooper, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel sau Sylvester Stallone, “Gardienii Galaxiei: Volumul 3” va aduce pe marile ecrane o aventură galactică incredibilă în care va fi vorba despre prietenie, iubire, curaj, spirit de sacrificiu și, printre toate aceste teme mari și serioase, despre cum să nu te iei niciodată prea în serios, mai ales atunci când mergi de bună voie spre o luptă în care șansele de izbândă sunt infime.