Finn apare pe ecran in uniforma de Stormtrooper, dar fara casca. Finn (John Boyega) e unul din primii nou-veniti cu care facem cunostinta in ”Star Wars: The Force Awakens”. Din pacate pentru fanii curiosi si nerabdatori, actorul pastreaza un secret absolut despre rolul sau. Tot ce a declarat Boyega despre eroul pe care il interpreteaza este faptul ca la inceputul filmului el se gaseste intr-o situatie incredibil de periculoasa. Acest fapt ajunge sa ii schimbe complet viata, lansandu-l in Universul Star Wars intr-un mod unic. Pentru ca, intr-adevar, dupa cum trailerele o deconspira, Finn isi incepe aventura din postura de soldat imperial.

Un alt detaliu interesant care a fost relevat si pe care iarasi il vedem in trailer, e faptul ca Finn manuieste, la un moment dat, o sabie laser. El se dueleaza cu Kylo Ren si sabia acestuia cu garda laser, intr-o padure inzapezita. Si desi unii speculeaza ca Finn e un Jedi (daca cineva e Jedi, cu siguranta aceea va fi Rey), unele rapoarte indica faptul ca Stormtrooper-ii din First Order sunt invatati sa manuiasca arma traditionala a cavalerilor Jedi, ca parte a antrenamentului lor pentru situatiile de lupta corp la corp. Vom vedea cat e de indemanatic cu sabia laser, caci, cu siguranta, la un moment dat, in film, Finn o va folosi. Desemenea, se pare ca sabia pe care o va folosi e sabia lui Luke Skywalker, cea pierduta in duelul cu Darth Vader din “The Empire Strikes Back”

Finn ar putea avea un rol mai insemnat in Universul Star Wars, el fiind fiul lui Lando Calrissian (prietenul lui Han Solo si, mai tarziu, general in Alianta Rebelilor), dupa cum este dezvaluit pe Amazon, intr-o reclama facuta unui joc de puzzle “Star Wars, The Force Awakens”. S-a aflat deasemenea, ca generatia lui Finn a fost crescuta cu o dieta destul de severa de propaganda marca First Order, care i-ar fi invatat pe copii sa-i urasca de mici pe Rebeli, inclusiv pe Luke Skywalker. Copiii din generatia lui Finn ii privesc pe Rebeli ca pe niste raufacatori, iar pe imperiali ca pe niste victime nevinovate si bine intentionate. Aceasta propaganda mincinoasa este motivul pentru care atat de multi devin stormtrooper-i. Intr-o incercare de a le rapi personalitatea si individualitatea, recrutii nu primesc decat un numar pentru identificare. Numarul lui Finn este FN-2187, de unde deriva si numele sau.