Poltergeist-ul din 1982 este deja un reper al genului horror. Filmul a fost produs de Steven Spielberg care a fost și co-scenarist. Povestea care conține motive preluate din folclorul german (poltergeist înseamnă în germană fantomă zgomotoasă) a inspirat două sequel-uri: Poltergeist II: The Other Side (1986) și Poltergeist III (1988).
După mai bine de 30 de ani de la primul film al seriei, Sam Raimi, unul dintre veteranii genului horror, relansează franciza Poltergeist din postura de producător.
Poltergeist 3D, care se va lansa în cinematografe pe 22 mai, este regizat de Gil Kenan (City of Ember, 2008) și îi are în rolurile principale pe Sam Rockwell, Jared Harris și Rosemarie DeWitt.

Poltergeist 2015 nu este un simplu remake al originalului ci și o adaptare în cheie modernă a poveștii clasice: casa unei familii dintr-o suburbie americană este invadată de spirite malefice. Când aceste apariții terifiante își intensifică atacurile și o răpesc pe fiica cea mică, familia trebuie să-și unească forțele pentru a salva fetița care altfel va dispărea pentru totdeauna.