Ryan Reynolds ajunge din nou pe marile ecrane într-o comedie plină de surprize. La cinema, în avanpremieră, din 12 august, el este Guy, un „băiat bun”, care are tot ce își dorește: un prieten de încredere, un apartament imaculat, un job unde-i merge ca pe roate, o pauză zilnică în care se trântește pe jos pentru că banca unde lucrează e atacată… Stai, ce? Sună ciudat, dar e perfect normal.

Guy trăiește într-un joc video plin de dezastre, explozii și împușcături. Și nimeni, cu atât mai puțin el, nu este deranjat de asta. În plus, aici nimeni nu moare cu adevărat; doar e readus înapoi la linia de start.

Viața protagonistului este dată peste cap când o întâlnește pe „Molotov Girl”, fata visurilor lui. Spre deosebire de el, „Molotov Girl” nu e doar un personaj într-un joc, ci este o ființă reală, Millie, care se află în propria sa misiune secretă.

„Lumea avea nevoie de un băiat bun; s-a ales cu unul grozav”

Atracția schimbă configurația; cunoscând-o pe Millie, Guy, personajul creat ca să facă figurație pe fundalul jocului, decide să devină personajul principal. Guy e gata să facă orice pentru a fi demn de atenția lui Millie, chiar și să joace acest joc sângeros. Dar îl joacă după regulile lui. Înconjurat de răufăcători, Guy este primul care își asumă rolul de erou, dând peste cap atât lumea jocului, cât și pe cea reală.

Filmul reușește, în acest cadru captivant, presărat cu umor marca Ryan Reynolds, să transmită un mesaj puternic: nimeni nu te poate forța să joci după regulile sale, dacă găsești în tine curajul să schimbi direcția, să faci bine chiar și atunci când toți în jurul tău sunt fie rău intenționați, fie nepăsători. Alege să fii diferit și vei vedea că ceilalți te vor urma.

Surprizele se țin lanț

La polul opus de Ryan Reynolds își face apariția Taika Waititi, în rolul lui Antoine (sau Antwan, după cum se prezintă el), antagonistul excentric și genial, lacom și arogant. Maeștri ai umorului subtil, cei doi creează personaje unice, care dau savoare filmului deja plin de întorsături de situație.

Urmărește cu atenție acțiunea, pentru că surprizele și aparițiile cameo ale unor mari actori apar în mod neașteptat și dispar înainte să apuci să te dezmeticești. Cine știe, s-ar putea să-l vezi chiar pe unul dintre supereroii tăi preferați…

Jocurile video, într-o nouă lumină

„Eliberează-l pe Guy” este un film despre jocuri video de care te vei îndrăgosti chiar dacă nu ești fan alternative reality. Ceea ce începe ca o comedie ușoară se transformă treptat într-o poveste despre alegeri, curaj, prietenie, umanitate și ce înseamnă să te găsești pe tine într-o lume care vrea să te conformezi.

Guy nu este special pentru că este un luptător foarte bun, ci pentru că deciziile pe care le ia îi aparțin în totalitate. Și dacă oamenii din „realitatea” filmului sunt surprinși să vadă că un personaj de joc îndrăznește să facă asta, poate că și noi ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a accepta orbește regulile societății, ale firmei sau familiei, mai ales când știm că scopul nu scuză mijoloacele oricât ne-ar plăcea să credem altfel.

Fii alături de Guy, Millie și Keys în timp ce încearcă să detroneze imperiul lui Antoine. Un secret e îngropat cât mai adânc, tocmai în jocul care îi este casă lui Guy; fii acolo, la cinema, când e demascat.

Cariera se poate reconstrui, prieteniile sunt pentru totdeauna

„Știu că lumea asta e doar un joc, dar locul ăsta, oamenii ăștia, sunt tot ce am. Așa că n-o să fiu un tip bun, o să fiu un tip grozav.” spune Guy, în felul lui ingenuu, iar Millie îl ia peste picior.

Cu toate acestea, ea va lua aceeași decizie un pic mai târziu, când are de ales între a continua lupta care va demonstra că are dreptate sau a renunța, a se întoarce să-și salveze prietenii, iar apoi să o ia de la capăt, cu forțe proaspete. Ca și pentru Guy, alegerea ei e simplă: să lupte după propriile reguli.

„Eliberează-l pe Guy” îți garantează o aventură imprevizibilă, un film de acțiune presărat cu momente romantice, o comedie în care personajele știu să se ia în serios. În cea mai călduroasă lună a verii, destinația de voie bună și răcoare e filmul momentului, de neratat la cinema: #FreeGuy.