… adică Ghostface din Scream 6 e mai atroce și mai feroce decât toți ceilalți purtători de mască cu ochi holbați și gura pungă. E mai sângeros. Mai rău. Chiar rău de tot. Ceea ce, pentru fani, nu-i așa?, e foarte-foarte bine.

În Scream 6, acțiunea se mută din adormita suburbie Woodsboro în trepidantul New York. Pentru a supraviețui într-o astfel de metropolă, Ghostface trebuie să treacă la următorul nivel. Cu unele din cele mai brutale crime din serie și cu cel mai mare număr de victime, criminalul mascat din Scream 6 nu e ca niciun alt Ghostface. Până și iconica lui mască are ușoare modificări, e îmbătrânită, pătată și crăpată, pentru a-i da criminalului un look și mai macabru.

În Scream 6, Ghostface e mai violent și mai agresiv ca niciodată, parcă pentru a ține pasul cu nebunia orașului, la care trebuie să se adapteze rapid. Bineînțeles, povestea rămâne fidelă ADN-ului franchisei Scream, ceea ce înseamnă că Ghostface poate fi oricine. Dar el vânează cu intenție și motiv, e perseverent și de neînduplecat așa cum nu l-a mai văzut nimeni până acum. Acest Ghostface face lucruri pe care nici un alt Ghostface nu le-ar fi făcut.

Iar un criminal upgradat vine la pachet cu niște crime mai crude și mai sofisticate ca oricând. Crimele au loc în moduri complet neașteptate și se petrec în situații din ce în ce mai dificile, pentru că orașul e aglomerat și plin de martori, iar victimele preferate, cei 4 supraviețuitori din precedentul Scream, sunt avertizate și au început să riposteze.

Nu e un accident faptul că Scream 6 e mai sângeros decât toate celelalte filme din franchisă, puse laolaltă. Regizorii își amintesc o conversație avută cu echipa de machiaj și efecte speciale: “Să vorbim despre sânge. Pe o scală de la 1 la 10, cu 10 fiind cel mai sângeros, ce vreți să facem?, ne-au întrebat. Le-am zis că vrem să fim de 8, 9 și 10… dar pe parcursul întregului film.”

După cum ne avertizează Jenna Ortega (starul din Wednesday), interpreta uneia dintre supraviețuitoarele din Scream 5: “Cu fiecare film, Scream devine mai intens, iar Ghostface mai macabru”.

Pentru cei care nu se sperie de sânge și teroare și vor senzații cu adevărat tari, ar fi o crimă să nu vadă cel mai violent Scream de până acum, cu un Ghostface upgradat și mai înspăimântător ca niciodată.