Emma Stone a câștigat aseară, din nou, premiul Oscar pentru cea mai bună actriță, reușind o interpretare de un curaj nebun și total dezinhibat în povestea uluitoarei și provocatoarei Bella Baxter, eroina filmului “Sărmane creaturi”.

Sărmane creaturi” a câștigat aseară 4 premii Oscar, din 11 nominalizări, fiind astfel al doilea câștigător important al serii:
cea mai bună actriță – Emma Stone
cele mai bune costume – Holly Waddington
cel mai bun machiaj și coafură – Mark Coulier, Nadia Stacey, Josh Weston

cel mai bun design de producție –  Shona Heath, Zsuzsa Mihalek, James Price

Filmul o urmărește pe Bella Baxter, tânăra care se îmbarcă cu o sinceritate dezarmantă într-o aventură a auto-cunoașterii în care descoperă lumea, cu toate prejudecățile ei de neînțeles și de neaceptat, și pe sine însăși.

Să spunem despre “Sărmane creaturi” că este total lipsit de inhibiții ar fi o afirmație corectă, dar prea cuminte față de aventura absolut nebunească, explozivă, distrugătoare de tabu-uri și prejudecăți, așteptări și clișee pe care ne-o propune regizorul Yorgos Lanthimos și Emma Stone, într-un rol cum, realmente, nu ați mai văzut-o până acum.

Filmul rulează chiar acum în toate cinematografele din țară.
Vino acum să descoperi universul steam-punk gotic creat de Yorgos Lanthimos și să savurezi filmul, nu doar ca spectacol, ci și ca artă.