Mult așteptatul “Deadpool & Wolverine” e în pragul lansării și fanii își mușcă unghiile de nerăbdare. Toți vor să îl vadă pe mercenarul lor favorit, tipul cu inimă de aur și fața ca o pizza stricată, cum intră, în sfârșit, în Universul Cinematic Marvel. Și cum, probabil, îl dă peste cap. Și, mă rog, sunt unii care vor să îl vadă chiar și pe tipul care a murit eroic în “Logan”, în 2017.

Ce știm despre acest film, deocamdată? Ce este? Sequel, prequel (față de ce intrigă, personaj sau film)? Bănuim câte ceva, dar nu știm nimic sigur (spre deosebire de scenariști și regizor, nu-i așa domnule Shawn Levy?). Ce aduce? Călătorie în timp, găuri de vierme, linii temporale alternative, universuri paralele. Complet plauzibil. O să aibă și sens? Greu de crezut. Contează? Câtuși de puțin! De ce? Pentru că știm sigur că o să fie o nebunie de la un capăt la altul și o să ne simțim în sala de cinema ca niște copii care au primit cheile cofetăriei.

O să fie secvențe de acțiune? F_ck, yeah (nu încercăm decât să vă obișnuim cu limbajul din film de pe acum, ca să nu aveți un șoc în sala de cinema). O să aibă umor și, uneori, momente de introspecție? Poți să pariezi că da. E destul de clar la ce poți să te aștepți când Deadpool și Wolverine sunt puși împreună? Nu. Sau da? Probabil?! Am zice o bombă cu ceas, având în vedere că sumbrul și supăratul pe viață și taciturnul de Wolverine va trebui să petreacă foarte mult timp cu Deadpool, cea mai sarcastică moară stricată din tot Universul Cinematic Marvel. Timeline-urile sunt din nou încurcate? Ce să mai zicem? Fu_k, a venit momentul să ne resemnăm cu asta. Din nou.

Cine o să mai apară în “Deadpool & Wolverine”? Cunoștinte vechi și noi: Colossus, Negasonic Teenage Warhead, Yukio, Pyro (din X-Men), Elektra (de undeva), Cassandra Nova (sora geamănă, genială și malefică, a Profesorului Charles Xavier), Mr. Paradox și, bineînțeles, Dopinder, Vanessa și Blind AI, bătrânica oarbă care știe totul despre droguri… și alții, probabil toți amicii lui Ryan Reynolds care erau liberi în momentul filmărilor. Plus Fat Gandalf.

Ce se întâmplă în film? Sau câte ceva despre plot. Hmm, să încercăm. Extrem de reticentul Wolverine se lasă cu greu convins de Deadpool să înfrunte un dușman comun care amenință să distrugă întreg universul… f_ck, care univers? Sau, nu, întreaga linie temporală… _uck, care linie temporală?… În fine, ne pare rău pentru el, pentru dușman, adică, n-are cum să facă față simultan limbii ascuțite a lui Deadpool – nu vă gândiți la prostii – și ghearelor lui Wolverine… și, oricum, sinopsisurile astea nu lămuresc niciodată nimic.

Ați înțeles? “Deadpool & Wolverine”, cu Ryan Reynolds și Hugh Jackman, firește. La cinema, din 26 iulie. Trebuie să-ți spui așa: fac! Orice să-l văd!