Dr. Stephen Strange e un neurochirurg strălucit. Cercetările lui salvează mii de vieți. În mâinile lui care nu tremură niciodată, bisturiul taie mai precis ca un laser. Dar Strange pare să aibă totuși o problemă: aroganța. Aclamat, apreciat, respectat în egală măsură de colegi și de pacienți, Strange devine tot mai cinic și mai distant. Pare că nu-i pasă decât de glorie și bani, deși are din belșug din amândouă.

Însă viața lui perfectă se sparge în mii de bucăți în urma unui accident groaznic care aproape îi ia viața. Strange supraviețuiește, dar cu toate oasele degetelor fracturate. Își pierde abilitatea de a mai folosi un bisturiu pentru că mainile îi tremură incontrolabil. Prea mândru pentru a accepta un post de profesor, pentru a-și continua viața de la catedră, Strange întră în derivă.

După ce epuizează toate posibilitățile medicinei moderne – incapabilă să-i ofere un leac – și cu averea consumată în tot felul de tentative de vindecare, fostul neurochirurg strălucit și arogant, cu o carieră perfectă, o faimă mereu în creștere și o avere de invidiat, devine un om pierdut, un vagabond aflat la marginea societății.

Aflat la marginea disperării, dar căutând încă soluții, Strange află întâmplător de un loc ce l-ar putea vindeca. Ultima lui speranță e undeva departe, în munții Himalaya, într-o enclavă misterioasă, denumită Kamar-Taj, un loc în care, binențeles, nimeni nu practică medicină tradițională.

Cu ultimii lui bani, Strange ajunge în Kamar-Taj. Acolo el află repede că locul acela nu este doar un centru de vindecare, ci și un avanpost într-un război dus împotriva unor nevăzute forțe întunecate ce încearcă să ne distrugă realitatea.

Strange are parte de o ucenicie grea. Cea mai dificilă lecție pe care o învață în Kamar-Taj – în afară de studierea magiei și a artelor marțiale – e aceea a renunțării la aroganță, egoism și notorietate în favoarea generozității, anonimității și sacrificiului.

Timpul trece repede. Războiul magic nu cunoaște armistiții. Nu peste multă vreme, Strange – înarmat cu nou însușitele sale puteri magice – trebuie să facă o alegere: să se întoarcă la viața lui plină de bogăție și faimă sau să lase totul în urmă pentru a apăra lumea din postura de cel mai puternic vrăjitor care a existat vreodată.

Cu “Doctor Strange”, universul Marvel se îmbogățește brusc cu mii de universuri paralele. Realitatea nu va mai fi niciodată ce a fost, căci aventura lui Strange e periculoasă, supranaturală, psihedelică și stupefiantă.

“Doctor Strange”: cu Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen și Tilda Swinton, din 4 noiembrie, în cinematografe.