Christoph Waltz a devenit o senzatie a cinematografului mondial peste noapte. Dar pana la acea noapte, au trebuit sa treaca 30 de ani. Actorul austriac a fost lansat de celebrul regizor Quentin Tarantino si inainte de a apuca sa spui “urmatorul personaj negativ Bond”, el castigase deja doua premii Oscar.

Iata cateva raspunsuri dintr-un interviu acordat de Christoph Waltz in British GQ:

Ai ezitat in a accepta rolul din Bond?
“Da, am ezitat, intotdeauna ezit… Adica, stai si te intrebi: despre ce fel de James Bond e vorba? Ce mi-a placut la Spectre e faptul ca la mijloc e munca unor scenaristi adevarati si a unui regizor mare. Actorii nu sunt niste clisee. Secventele de actiune din Mexic sunt extravagante, ca sa nu zic mai mult. Seria de filme cu Daniel Craig a schimbat tonul. Actorii nu sunt niste simple automate care isi fac rutina zilnica pe platou.”

Ai sa joci rolul lui Blofeld, personajul negativ clasic din filmele Bond?
“Asta este absolut fals. Zvonul a aparut pe Internet si Internet-ul e o jungla. Numele personajului meu e Franz Oberhauser.”

Te poate satisface un filmBond, din punct de vedere artistic?
“Da, cu siguranta. Absolut. Poate fi complex si interesant. Vad filmele Bond ca pe niste extensii ale teatrului popular ce creaza o mitologie moderna.”

Cum e sa atingi succesul atat de tarziu in cariera?
“Pot spune – fara pic de ingamfare – ca e bine. Simt ca merit, ca mi se cuvine. Simt ca mi-am dus pana la capat sentinta. Mi-am platit datoriile. Si acum vine recompensa.”