CAROL DANVERS/CAPTAIN MARVEL (Brie Larson)

Carol Danvers e un fost pilot de încercare din Forțele Aeriene ale Statelor Unite. Ea devine cel mai puternic erou din univers, atunci când Pământul e prins în mijlocul unui război inter-galactic, purtat de două rase de extratereștri, numiți Kree și Skrull. Danvers e o nonconformistă greu de controlat, iar aventura ei devine o experiență de auto-cunoaștere și auto-descoperire, în care ajunge să își răspundă la niște întrebări esențiale despre trecutul ei și, simultan, să controleze puterile incredibile pe care le posedă.

Brie Larson, câștigătoarea de Oscar care o interpretează pe Carol, spune despre rolul ei: “Am citit toate benzile desenate care o au în prim plan pe Carol Danvers. Am citit scenariul. Am învățat tot ce se putea despre ea. Am descoperit că ceea ce o face unică e amestecul de umor, inteligență sclipitoare și capacitatea de a face față oricărei amenințări.”

În film, Carol Danvers e un pilot care, în niște circumstanțe irepetabile, capătă o serie de puteri absolut uimitoare. Se antrenează în cadrul Starforce, o forță de elită din armata extratereștrilor de pe Kree. Pe măsură ce Carol avansează cu antrenamentul, ea începe să realizeze care e adevăratul ei potențial și, totodată, în minte încep să-i apară, ca niște străfulgerări, imagini din misteriosul ei trecut.

Personalitatea lui Carol e formată din două jumătăți: partea din ea care e Kree și partea umană. Kree-ii sunt niște luptători cu adevărat incredibili, sunt niște intelectuali de un rafinament uimitor și, în general vorbind, sunt cei mai buni în tot ce fac. Kree-ii sunt drepți, elevați, raționali, pragmatici. Excepția de la regulă, excepția care confirmă regula, e, desigur, Ronan, villain-ul din Guardians of the Galaxy 1. Dar nu putem scoate din discuție jumătatea cât se poate de umană a lui Carol. Ea e cea care o face să iubească mai intens, dar în același timp, o face ca uneori să fie impulsivă. O face să fie emotivă. O face să fie agresivă și competitivă. Tot ce e mai bun și tot ce e mai rău e în această jumătate. E defectul ei major și e punctul ei forte.

 

NICK FURY (Samuel L. Jackson)

În anii de după încheierea Războiului Rece, Nick Fury, rămas fără dușmanul tradițional din est, se frământă să-și găsească un loc și un scop în cadrul S.H.I.E.L.D. Scopul (sau misiunea, dacă preferați) și-l găsește atunci când o întâlnește pe Carol Danvers. Împreună, ei devin singura speranță a pământenilor de a opri invazia Skrull.

Samuel L. Jackson reintră în pielea personajului Nick Fury, având cel mai extins rol de până acum. Cum acțiunea filmului se petrece în anii 90, Nick Fury e de abia la începutul carierei sale de agent în slujba guvernului. Jackson se amuză atunci când povestește despre mai tânărul și mai neexperimentatul Fury: “Cea mai grea parte a rolului a fost să mă descurc cu doi ochi și niște păr în cap. Cum acțiunea filmului are loc cu 20 de ani în urmă, a trebuit să uit tot ce e Nick în prezent, în Universul Cinematic Marvel. La data la care se desfășoară filmul, Nick nu are nici opiniile ferme, nici autoritatea de șef imposibil de contrazis, nici alura de pirat inter-galactic cu petic pe ochi și haină de piele. Cel puțin, nu încă. Toate acestea urmează să apară, desigur, dar sunt încă departe.”

 

TALOS (Ben Mendelsohn)

Talos e un membru de vază Skrull. E un maestru al schimbării de formă. Și e liderul capabil și autoritar al skrull-ilor. El plănuiește și conduce efortul de a stabili un cap de pod pe Pământ, în pregătirea unei invazii pe scară largă. Pentru a reuși acest lucru, Talos nu se dă în lături de la nimic.

Ben Mendelsohn declară: “Din punctul meu de vedere, Skrull-ii sunt starurile de heavy metal rock din Universul Marvel. Sunt un fel de corespondent extraterestru pentru AC/DC. Sunt un fel de combinație de șopârle rezistente cu mistreți spațiali, sunt mari și puternici și au abilitatea de a face ceva care îi transformă în niște oponenți formidabil de imprevizibili și periculoși.”

Regizoarea Anna Boden spune despre Skrull: “Au talentul unic de a-și schimba forma. Acest lucru le permite să se infiltreze cu ușurință și să preia controlul asupra inamicului. Sunt cei mai buni spioni din lume și ajung să genereze un sentiment de paranoia pentru că nu mai știi cu cine stai de vorbă și nu mai ai încredere în nimeni. Ei pot deveni oricine: mama, prietenul cel mai bun, paznicul din colț.”

 

YON-ROGG (Jude Law)

În cadrul armatei Kree, Yon-Rogg, Comandantul Starforce, e un războinic încercat și respectat. Cum Kree-ii și Skrull-ii par să se găsească într-un război perpetuu, Yon-Rogg, în calitatea lui de conducător al forței de elită Starforce și mentor al lui Carol Danvers, e privit ca un erou de poporul Kree.

Vorbind despre relația dintre Yon-Rogg și Captain Marvel, Jude Law a spus: “Yon e mentorul lui Carol și se simte responsabil pentru ea. El o ghidează în dificilul drum către stăpânirea și rafinarea abilităților ei. Yon încearcă să o împiedice pe Carol să alunece înspre partea umană, emotivă, impulsivă a personalității ei, pentru a o ajuta să devină mai concentrată, mai hotărâtă, mai cerebrală, mai aproape de felul de a fi al Kree-ilor.”

 

MARIA RAMBEAU (Lashana Lynch)

Fost pilot de încercări și cea mai bună prietenă a lui Carol Danvers, Maria e o tânără care știe ce vrea și o confidentă loială a lui Carol.  

Carol se luptă din răsputeri să-și amintească trecutul ei, istoria ei personală de dinainte de a deveni un soldat Starforce. Cheia dezlegării acestui mister chinuitor e la Maria Rambeau, cea care i-a fost cea mai bună prietenă încă de pe băncile școlii de pilotaj.

 

AGENT COULSON (Clark Gregg)

Agentul Coulson e cel mai nou recrut din cadrul S.H.I.E.L.D. Atunci când circumstanțe neprevăzute îl pun într-o situație limită, Coulson trebuie să se arunce în mijlocul acțiunii și să dovedească din ce aluat e făcut.

 

SUPREME INTELLIGENCE (Annette Bening)

Inteligența Supremă (The Supreme Intelligence) e liderul spiritual al poporului Kree. E o inteligență artificială colectivă, formată din cele mai luminate minți ale poporului Kree, conservate de-a lungul mileniilor.

Inteligența Supremă e o creație cu statură de zeu, o amalgamare a tuturor Kree-ilor care au trăit vreodată și care și-au download-at conștiința în ea. Toți războinicii Kree participă la o experiență virtuală prin care intră în comuniune cu Inteligența Supremă, ca parte a pregătirii lor înainte de a intra în luptă. Interacțiunea dintre Inteligența Supremă și Carol Danvers se va dovedi a fi definitorie pentru parcursul ei de super eroină.

 

ECHIPA STARFORCE

În film, Carol Danvers a devenit o membră a Starforce, forța militară de elită Kree. Echipa Starforce e compusă dintr-un set de personalități cât se poate de diverse: Korath, interpretat de Djimon Hounsou, un soldat Kree stoic, disciplinat, care respectă regulamentul la literă și care este secundul lui Yon-Rogg; Bron-Char, interpretat de Rune Temte, un soldat incredibil de voinic, el este aportul de forță brută al echipei; Minn-Erva, interpretată de Gemma Chan, o tipă rece și calculată, o lunetistă care nu ratează ținta niciodată; și Att-Lass, un soldat specializat în infiltrări și camuflaj, interpretat de Algenis Perez Soto.

La începutul filmului, Carol Danvers se află pe planeta Hala, căminul poporului Kree. E deja o membră a Starforce, care nu e altceva decât un corespondent extraterestru pentru pușcașii marini, adică cei mai antrenați, cei mai buni, cei mai capabili soldați din lume. Pentru că acțiunea se petrece în anii 90, Djimon Hounsou și-a putut relua rolul de Korath, adjunctul lui Ronan, văzut de toată lumea în Gardienii Galaxiei 1.

 

RONAN (Lee Pace)

Și pentru că tot am vorbit de Ronan, apare și el în “Captain Marvel”, interpretat încă o dată de Lee Pace. Ronan e un extrem de capabil lider Kree, el conduce Acuzatorii, o facțiune cu un rol bine determinat în societatea Kree.

 

8 MARTIE

Acestea sunt, pe scurt, personajele, aceasta e, pe scurt, acțiunea. Dar pentru a umple spațiile goale, pentru a înțelege cum se leagă lucrurile și cum interacționează eroii, trebuie să umpleți scaunele cinematografelor, din care nu o să găsiți prea multe goale în preajma zilei de 8 martie, dată la care “Captain Marvel” se lansează în România.