Înecul lui Thor în licori pământești (din cele care distrug silueta și anesteziază regretele), așa cum am văzut în finalul lui “Avengers: Endgame”, nu se putea prelungi la nesfârșit. O nouă forță terifiantă amenință galaxia. Numele ei: Gorr, Călăul Zeilor. Gorr a declarat război zeilor pe care îi elimină, unul câte unul, cu o armă de o imensă putere întunecată.

De-a lungul timpului, Thor a înfruntat nenumărați inamici pe măsura sa și chiar peste măsura sa. De la Laufey, Regele Giganților de Gheață și până la sora sa Hela, Zeița Morții, și de la Malekith, Elful Întunecat până la Thanos, Titanul Nebun, Thor a trecut prin încleștări din care a ieșit scuturat bine și în care a pierdut, de fiecare dată, prieteni dragi sau membri ai familiei. Cum-necum, însă, Thor a izbândit în cele din urmă, chiar dacă a plătit un preț insuportabil de mare pentru aceste victorii.

Taika Waititi, regizorul trepidant-hilarului “Thor: Ragnarok” și a premiatului “Jojo Rabbit”, semnează scenariul și regia noului “Thor: Love and Thunder”. Taika a declarat: “Trebuia să mergem mai departe, să facem un pas în plus față de Hela din Ragnarok, trebuia să găsim un oponent și mai formidabil, așa că l-am creat pe Gorr și i-am încredințat cu toată încrederea rolul remarcabilului Christian Bale.

Gorr a fost cândva un om pios și pașnic. O pierdere îngrozitoare, însă, îl face pe Gorr să își asume, cu o furie obsesivă și distrugătoare, misiunea de a distruge zeii. Gorr a jucat după reguli, a respectat obiceiurile și ritualurile, astfel că, atunci când și-a dat seama că a fost trădat de zeii cărora le închinase toată viața, a fost cuprins de o furie paroxistică. Setea lui de răzbunare a fost atât de mare, încât a pus mâna pe o străveche putere întunecată și a pornit la drum ca să curețe Universul de acești zei, care nu dau doi bani pe oamenii care își pun în ei speranța.

E atât de multă nebunie și furie în jurul lui Gorr, dar Christian Bale reușește să distileze din amândouă exact atât cât e necesar”, a declarat admirativ Hemsworth. “Nu-ți poți lua ochii de la el. Personajul e fascinant pentru că, la fel ca în cazul oricărui anti-erou de calibru, Gorr are o justificare. Poate că nu își urmărește scopul folosind mijloacele cele mai civilizate sau mai umane, dar îi înțelegi motivele. E multă empatie în scenariu, iar Christian i-a dat lui Gorr, dincolo de cruzimea și de nebunia lui, adâncime și umanitate.

Colegii de filmare ai lui Hemsworth au fost impresionați de prestația lui Bale. Natalie Portman a mărturisit: “Eram cu toții un pic speriați în prezenta lui Gorr. Christian, în rolul lui Gorr, e înmărmuritor. Face acel lucru pe care marii răufăcători Marvel îl fac atât de bine: îți arată cum hidoșenia și răutatea lor vine dintr-o traumă peste care nu au putut trece.