Candidatul nr. 1: Samuel L. Jackson

Jackson joaca rolul unui vanator de recompense pe nume (si grad) Major Marquis Warren. El e introdus in poveste asezat pe niste cadavre, pe care intentioneaza sa le duca in oraselul Red Rock pentru a incasa recompensa pusa pe ei, vii sau morti – si se pare ca Warren prefera varianta a doua.
Jackson povesteste urmatoarele despre personajul pe care il interpreteaza: “Maiorul Warren e un fost ofiter de cavalerie si un fost sclav. A intrat in razboi pentru a ucide. Chiar daca razboiul (e vorba de Razboiul Civil) s-a terminat de vreo 10 ani, el a ramas acelasi. Adica, acelasi ucigas. E mai inteligent decat isi imagineaza multi. Nu e un tip tacut. Dimpotriva. Vorbeste mult. Dar vorbeste numai atunci are ceva de castigat. Aratatorul ii e destul de sensibil pe tragaci. Si mai degraba te-ar ucide decat sa te tina de vorba”.
“Sunt 8 oameni care sunt foarte diferiti si care sunt extrem de periculosi, fiecare in felul sau. Fiecare dintre ei uraste lumea intens. O sa fie un joc foarte amuzant pentru spectatori sa se ataseze de vreunul din cele 8 personaje, atat de odioase, fiecare in modul sau unic” mai adauga Jackson.
Asta e ceea ce stim despre Maiorul Marquis Warren. E un ucigas. E singurul personaj de culoare, ceilalti 7 fiind albi. E un fost sclav, deci motive sa iubeasca albii probabil ca nu are. Daca adaugam la aceste informatii ceea ce stim ca a facut Tarantino cu Samuel L. Jackson in Pulp Fiction, de exemplu, putem concluziona ca Jackson e un candidat ideal pentru rolul de cel mai atroce si feroce din aceasta poveste intesata de oameni odiosi si fiorosi. Si, mai mult ca sigur, il vom iubi pe Jackson pentru farmecul sau irezistibil, chiar daca va castiga titlul de “cel mai rau” dintre cei 8.
Incepand cu 15 ianuarie 2016, data la care se lanseaza “The H8ful eight” in cinematografe, ne vom lamuri.

Candidatul nr. 2: Kurt Russel
Maiorul Marquis Warren (Samuel L. Jackson) face o intelegere cu John Ruth pentru a calatori impreuna pana in oraselul Red Rock. John Ruth (Kurt Russell) e si el un vanator de recompense (ca si Jackson) si e insotit de Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh). Spre deosebire de personajul lui Jackson, John “Calaul” Ruth isi tine prizonierii capturati (pe capul carora s-a pus, desigur, o recompensa) in viata, pentru a fi dusi mai intai la judecata si doar mai apoi spanzurati. Daisy, prizoniera sa, e legata cu un lant de el, in permanenta. “Cand John te prinde, el se asigura ca ajungi sa fii judecat mai intai, apoi condamnat si doar dupa ce toate formalitatile legale au fost indeplinite, ajungi sa fii spanzurat. Iar dupa toate acestea, John sta si asista la spanzurare ca sa fie sigur ca atarni frumos in streang. John e faimos pentru faptul ca are o obsesie cu aplicarea legii” explica Russell despre personajul sau.
In ciuda dificultatilor filmarii intr-un frigider imens sau intr-o diligenta in mijlocul viscolului, niciunul dintre actori nu ar fi renuntat pentru nimic in lume la macar una din cele 90 de zile de filmare alaturi de Quentin Tarantino. “Asta e genul de circ in care visai sa intri atunci cand te-ai apucat de jucat in filme” spune Kurt Russell. “Quentin iubeste distractia generata de procesul filmarii atat de mult ca devine mai mult decat contagioasa”.
Asta e ceea ce stim despre John “Calaul” Ruth interpretat de Kurt Russel. Un tip obsedat de lege si de aplicarea ei si care, probabil, uraste tot ce nu respecta lega, nu poate decat sa intre in coliziune cu ceilalti 7 “colegi” involuntari de cabana, toti avand planuri ascunse si nu tocmai curate. Iar daca luam in considerare celalalt rol facut de Russel sub conducerea lui Quentin Tarantino in Death Proof, si anume acela al unui criminal psihopat, atunci inseamna ca si Kurt Russel are sanse bune de a fi cel mai atroce si feroce din cei 8 odiosi si fiorosi.
Incepand cu 15 ianuarie 2016, data la care se lanseaza “The H8ful eight” in cinematografe, ne vom lamuri.