In drumul lor, Warren (Samuel L. Jackson), Ruth (Kurt Russell) si Domergue (Jennifer Jason Leigh) se intalnesc cu Chris Mannix, interpretat de Walton Goggins. Acesta din urma comenteaza: “Daca distilezi personajul pentru a ajunge la cea mai simpla versiune a sa, Chris Mannix e doar un tip care sta in mijlocul drumului si incearca sa prinda o cursa in mijlocul unui viscol cumplit. Chris e un conductor prin care se scurg continuu sentimente negative. E un tip care poate aprinde un chibrit intr-o incapere si din asta sa declanseze haosul, sa faca astfel incat lucrurile sa o ia razna.”
Samuel L. Jackson isi aduce aminte de ardoarea cu care Goggins s-a dedicat rolului sau: “Walt e neinfricat in tot ceea ce face.”
“Povestea aceasta este despre mincinosi si despre minciuni. E despre oameni care vor sa-si vada mai departe de viata lor, dar nu pot. E despre claustrofobie si despre vise si planuri care nu sunt niciodata implinite”, mai spune Goggins.
Odata ce filmarile din Colorado au fost terminate, echipa s-a mutat in studiourile din Los Angeles. Unitatile de refrigerare au facut in interior o copie a atmosferei din munti. “N-am crezut ca voi duce vreodata dorul conditiilor aspre din Colorado. Dar cand am ajuns in Los Angeles, am descoperit ca pe scena erau zero grade.”, se amuza Goggins. “Era mai frig in studio decat fusese vreodata in Colorado. Asa ii place lui Quentin. El vrea ca actorii sa simta. Aburii respiratiilor noastre nu sunt fabricati. El vrea sa vada cum ne ies aburi de frig din gura.”
Ce-ar mai fi de spus despre Goggins? Se califica el pentru titlul de cel mai atroce si feroce dintre cei 8 odiosi si fiorosi ai lui Tarantino? Cu siguranta, altminteri nu ar fi fost acolo. Mai luati in considerare si faptul ca el a facut parte din tabara sudista, cea care a pierdut razboiul, cu aproximativ 10 ani in urma. Cicatricile, ura, resentimentele nu sunt inca vindecate. Cu siguranta el nu il va indragi deloc pe Samuel L. Jackson, fost sclav si fost ofiter in armata Nordistilor. Si, cu siguranta, are motive pentru a dori sa le puna pielea pe bat si altora, cum ar fi John Ruth, care nu crede nicio clipa faptul ca Goggins este noul serif din Red Rock, in ciuda afirmatiilor repetate ale lui Walton.
Incepand cu 15 ianuarie 2016, data la care se lanseaza “The H8ful eight” in cinematografe, vom vedea cat de sus poate urca Walton Goggins in clasamentul infamiei, marca Tarantino.