Daisy Domergue, personajul interpretat de Jennifer Jason Leigh, e prizoniera vanatorului de recompense John “Calaul” Ruth. Pe capul ei a fost pusa o recompensa de 10 000 de dolari si Ruth e hotarat sa o incaseze. Asa ca o duce in oraselul Red Rock, unde aceasta va fi spanzurata. Din pacate pentru Ruth, cei doi sunt prinsi pe drum de viscol si fortati sa se adaposteasca intr-un loc plin de personaje dubioase.
Din fericire, Kurt Russell si Jennifer Jason Leigh s-au inteles de minune. “Nu exista altcineva pe lume de care as prefera sa fiu inlantuita, o spun cu toata sinceritatea.” a spus Leigh despre experienta ei unica de a juca un rol in care este legata cu un lant de Kurt Russell pe parcursul intregului film. “Glumeam despre asta, spunand ca e ca o casnicie. Una foarte disfunctionala. E ‘Cui ii e frica de Virginia Woolf’ in Vestul salbatic”, glumeste Leigh.
“E neinfricata, e plina de tupeu, e ca un animal salbatic, in felul ei”, mai spune Leigh despre personajul ei, Daisy Domergue.
Jennifer Jason Leigh nu cunoaste teama. Ea merge oriunde, incearca orice, forteaza lucrurile si drept urmare, personajul ei e mereu surprinzator.
Leigh mai comenteaza despre locul lui Daisy Domergue intre cei 8 odiosi: “Daisy e plina de tupeu, e ca un animal salbatic, in felul ei. Dar toti ceilalti odiosi sunt barbati, ei au valorile lor si, deasemenea, au punctele lor vulnerabile.”
Tarantino a facut o mica modificare la scenariu chiar inainte de a incepe filmarile. Modificarea cerea ca Leigh sa cante la chitara. Leigh, care nu cantase niciodata la chitara, s-a dovedit a fi o eleva silitoare, care prinde repede. Intre doua scene, ea repeta cu ardoare. “Mi-a placut la nebunie,” isi aminteste ea. “E ceva care te forteaza sa te concentrezi atunci cand inveti sa canti la un instrument muzical.”
Leigh spune: “Quentin mi-a zis ‘Stiu ca o poti face’ Nu a fost ingrijorat nicio secunda in legatura cu asta. Iar asta iti da incredere.”
Asta e ceea ce stim despre personajul lui Jennifer Jason Leigh. E singura femeie dintre cei 8 odiosi si e singura in lanturi. Dar nu e nicio indoiala ca ea isi merita locul si apelativul de “odioasa”. Iar ca sa fii condamnata la spanzuratoare, ca femeie, in Vestul salbatic, in care femeile nu aveau decat rol decorativ, trebuie sa fii un caracter cu totul si cu totul special. Salbatica si neinfricata, Jennifer Jason Leigh, simtindu-se ca pestele in apa in mijlocul unor barbati duri, nemilosi, fiecare cu propria agenda si cu propriul trecut plin de cadavre si ura, dar si cu posibilele lor vulnerabilitati, va face mai mult ca sigur ca tot acest amestec exploziv de personalitati sa ajunga rapid la punctul de fierbere. Pentru titlul de cea mai feroce si atroce dintre cei 8 odiosi si nemilosi, nu as desconsidera-o si nici minimaliza-o nicio clipa pe neinfricata Daisy Domergue, singura care, aparent, nu are nimic de pierdut, fiind in drum spre spanzuratoare. Tineti cont si de faptul ca personajul lui Samuel L. Jackson, si el vanator de recompense ca si personajul lui Kurt Russell, duce dupa el cadavrele a trei ucigasi pe capul carora s-au pus recompense. Numai ca cei trei ucigasi la un loc ii aduc lui Jackson suma de 8000 de dolari, pe cand Leigh, de una singura, valoreaza in ochii legii 10 000. Cu alte cuvinte, ce crime odioase trebuie sa fi facut ea ca sa ajunga la aceasta recompensa uriasa?
Daca ne aducem aminte si de personajele feminine ale lui Tarantino din Death Proof sau Kill Bill, atunci cu siguranta ca putem trage concluzia ca faimosul regizor stie, poate mai bine ca nimeni altul, cum sa creeze o femeie cu adevarat mortala si care, la sfarsitul oricarei confruntari, oricat de disproportionate, ramane in picioare. Acoperita de sange din cap pana in picioare. Dar nu de sangele ei.
Incepand cu 15 ianuarie 2016, data la care se lanseaza “The H8ful eight” in cinematografe, vom vedea ce fel de odioasa a construit Quentin Tarantino din slabatica Daisy Domergue.