Bruce is back… 5 motive să-l vezi în Death Wish: Răzbunarea

Mar 13, 2018 | 2018, Acțiune, Dramă

Bruce Willis a revenit în forță pe marile ecrane cu un rol pe cât de puternic, pe atât de credibil, într-un thriller cu substrat, care devine cu fiecare minut mai palpitant. De ce să nu-l ratezi la cinema? Avem cel puțin 5 motive pentru tine, de validat cu un bilet la film, săptămâna asta.

1. Pentru că… Bruce Willis
Timpul trece, Bruce rămâne un actor de excepție care confirmă cu fiecare rol că filmele de acțiune îl prind de minune.
Există violență, gloanțe, lovituri inteligente din plin, dar la cinema avem parte și de o latură sensibilă pe care actorul – tată a 5 copii – o prezintă în film cu naturalețe și charismă. Îl vedem pe Paul Kersey un medic empatic, un soț iubitor și devotat, un tată grijuliu, un frate de bază și un cetățean model, care respectă regulile și se încrede în oamenii legii… până la un punct.

2. Până unde ești gata să mergi pentru dreptate?
Până unde? – asta nici Dr. Paul Kersey nu o știe; descoperă odată cu spectatorii din sălile de cinema.
Contextele și personajele nu sunt construite în alb-negru, angelic-demonic. Răzbunarea nu apare brusc, violent, tăios, dusă la extrem fără să ajungi să crezi că e pe bună dreptate. Așa cum regizorul Eli Roth declara într-un interviu, Death Wish este un film credibil prin faptul că personajul principal își împinge treptat limitele moralității, ale înțelegerii, tocmai pentru ca spectatorii să îl poată înțelege și pentru ca întrebarea-cheie din film „Erou sau răufăcător?” să-și facă loc în mintea cinefililor.

3. O dramă personală pe fondul unui thriller colectiv
Tema crimei și a răzbunării stabilită în romanul lui Brian Garfield în 1972 și în filmul Death Wish din 1974, cu Charles Bronson în rol principal, este respectată în versiunea din 2018, a scenaristului Joe Carnahan şi a regizorului Eli Roth. Ceea ce face din acest film unul care-ți lasă de gândit este faptul că drama doctorului Paul Kersey este atât de bine contextualizată într-un Chicago violent, cu rata înarmării și cea a victimelor prin împușcare în creștere explozivă. De altfel, și transformarea lui Dr. Kersey în justițiarul nopții se face pe fundalul știrilor tot mai alarmante.

4. O grimasă și știi că se pregătește ceva…
Puțin romance, multă acțiune, mișcări inteligente cât să-ți fure privirea ori să te facă să închizi ochii, adrenalină cât cuprinde ecranul de cinema și o doză neașteptată de umor, concentrată în câteva replici pe cât de scurte, pe atât de savuroase ori doar în câteva grimase – de toate astea ai parte la Death Wish: Răzbunarea. Zâmbetul ascuns în colțul gurii personajului lui Willis te face s-aștepți cu și mai multă nerăbdare ce pune el la cale.

5. Death Wish în 2018
Joe Carnahan, Eli Roth și Bruce Willis au făcut echipă bună în a prezenta tema universală a răzbunării într-un context actual, credibil.
Violența nu e de domeniul fantasticului; vine cu neputință, cu răni dureroase, cu improvizații. Oamenii legii nu sunt prezentați în tiparul obișnuit, ca persoane slab pregătite, ci sunt politiști capabili, inteligenți, dar copleșiți la nivel de resurse de ce se întâmplă pe stradă.
Fascinația mass-media în general și a social media în special, viralizarea în online aduc acțiunea în anul 2018.

Vino la cinema săptămâna aceasta și completează lista motivelor pentru care Death Wish: Răzbunarea e un film de neratat primăvara asta.