Regizorul Antoine Fuqua propune o abordare modernă a poveștii clasice din filmul “Cei 7 magnifici”. Micuțul orășel Rose Creek se afla sub controlul strict și sub amenințarea directă și mortală a lui Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard), industriașul fără scrupule care a transformat orașul într-o închisoare.

Ajunși la disperare, pașnicii locuitori ai orășelului, conduși de Emma Cullen (Haley Bennett), angajează pentru protecție șapte oameni aflați în afara sau la marginea legii: vânători de recompense, cartofori, tâlhari, contrabandiști sau mercenari. Cei șapte sunt: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D’Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) și Red Harvest (Martin Sensmeier). Pe măsură ce pregătesc Rose Creek pentru explozia de violență ce știu că va urma, cei șapte mercenari ajung să-și dea seama că nu luptă doar pentru bani.

“Atunci când MGM m-a abordat pentru realizarea unui film western, am fost extrem de surescitat, pentru că am crescut, uitându-mă la astfel de filme”, povestește regizorul Antoine Fuqua. “Dar m-am întrebat: de ce un western acum? De ce ar fi important? Răspunsul a fost simplu: filmul vorbește despre tiranie, iar tirania încă nu a dispărut din lume, nici în ziua de azi. Asta face filmul relevant acum. Și ai nevoie de un grup foarte special de oameni care să aibă curajul să se lupte cu tirania.”

Una dintre temele centrale ale filmului este aceea a altruismului și a sacrificiului de sine. Acești oameni, cei șapte magnifici, trăiesc toți în afara sau la limita legii. Și cu toate acestea, ei fac ceva profund generos. Ei ajută o comunitate, în condițiile în care șansele de a izbândi sunt infime, pericolele omniprezente, iar recompensele financiare neglijabile. Tot ce fac e doar din dorința de a ajuta, culmea, niște necunoscuți, niște oameni pe care nu-i văzuseră niciodată în viața lor, până mai ieri. Sunt șapte oameni care luptă cu o armată. Știu că nu vor supraviețui sau, mă rog, nu toți, dar nu dau bir cu fugiții, nu abandonează, riscă totul pentru singurul motiv că ăsta e lucrul corect ce trebuie făcut.

Cei 7 magnifici: din 23 septembrie, în cinematografe.