“Alice în țara oglinzilor” este continuarea filmului lui Tim Burton din 2010, “Alice in Wonderland”.

Majoritatea echipei de filmare și a distribuției din “Alice în Țara Minunilor” s-a reunit pentru realizarea acestui sequel, inclusiv scenarista Linda Woolverton, producătorii Joe Roth, Jennifer Todd și Suzanne Todd, costume designer-ița Colleen Atwood și compozitorul Danny Elfman. Tim Burton, cel care a regizat primul film, s-a întors în echipa, de astă dată, pe post de producător, lăsându-l în scaunul de regizor pe James Bobin. Atât Johnny Depp, cât și Mia Wasikowska ș-au reluat rolurile, în timp ce Sacha Baron Cohen s-a alăturat distribuției, în rolul personajului Timp.

Povestea:
Alice Kingsleigh și-a petrecut ultimii 3 ani călcându-i tatălui ei pe urme, adică navigând de la un capăt la altul al lumii. Odată cu reîntoarcerea ei la Londra, după un lung voiaj în Asia, Alice trebuie să ia o decizie extrem de dificilă ce ar putea determina ce va face cu tot restul vieții sale. După o reîntâlnire cu Absolem, ea găsește o lunetă magică și se reîntoarce în ținutul absurd și magic al Pălărierului Nebun.
Acolo, Alice descoperă că lucrurile au luat-o complet razna și că e ceva foarte în neregulă cu Pălărierul, care se poartă și mai nebunește decât de obicei, hăituit de evenimente din trecut despre care nu vrea să vorbească. Pentru a preveni sfârșitul bunului ei prieten, ce i-ar frânge inima, ea apelează la însuși Timpul. În ciuda avertismentelor Timpului, care o avertizează pe Alice că nu poate câștiga cursa împotriva timpului și nici nu poate schimba trecutul, ea împrumută o Cronosferă (un dispozitiv temporal pe care îl vrea toată lumea, inclusiv exilata Regină Roșie) și se aruncă în valurile trecutului.
Pe măsură ce urmărește suișurile și coborâșurile prietenilor (și dușmanilor) ei, în decursul întregii lor vieți, descoperind cum acestea i-au modelat până când au ajuns așa cum sunt în prezent, Alice învață cum să rezolve nu doar problema Pălărierului, ci și propriile ei necazuri din Londra – dar numai dacă poate câștiga cursa împotriva Cronosferei care își bate netulburată tic-tac-ul.

Din distribuție:
(revenind din “Alice în Țara Minunilor”)

Mia Wasikowska – Alice Kingsleigh
Johnny Depp – Tarrant Hightopp, Pălărierul Nebun
Helena Bonham Carter – Iracebeth of Crims, Regina Roșie
Anne Hathaway – Mirana of Marmoreal, Regina Albă
Matt Lucas – Tweedledee și Tweedledum
Michael Sheen – Nivins McTwisp, Iepurele Alb
Alan Rickman – Absolem, Fluturele. Acesta este ultimul rol al lui Alan Rickman, el murind pe 14 ianuarie, 2016
Stephen Fry – Chessur, Pisica de Cheshire
Timothy Spall – Bayard, Ogarul

(roluri noi)
Sacha Baron Cohen – Timpul, o creatură ciudată, jumătate om, jumătate orologiu
Rhys Ifans – Zanik Hightopp, tatăl Pălărierului Nebun
Simone Kirby – Tyva Hightopp, mama Pălărierului Nebun
Louis Ashbourne Serkis – Tarrant Hightopp, Pălărierul Nebun, copil
Leilah de Meza – Prințesa Iracebeth, Regina Roșie, copil
Amelia Crouch – Prințesa Mirana, Regina Albă, copil
Joe Hurst – Bim Hightopp, nepotul Pălărierului Nebun
John Sessions – Humpty Dumpty

“Alice în țara oglinzilor” intră în cinematografe din 27 mai.