Primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate, Black Panther, face trecerea pe marele ecran cu un film dedicat, din 16 februarie 2018. Pentru nerăbdători, curioși, pasionați de MCU și de filmele cu supereroi, pentru toți cinefilii, am notat 7 lucruri „posibil” mai puțin cunoscute despre Black Panther.

#1 Wakanda Forever

Wakanda – un spectacol al naturii care-ți taie răsuflarea încă de la primele secunde din trailer.

 

Cum altfel, când pentru peisajul din Black Panther, echipa s-a inspirat din priveliștile a două dintre cele mai frumoase cascade ale lumii (Iguazu, din Argentina și Cascada Victoria, din Zambia)?Ascunsă lumii întregi pentru ca marile corporații să nu-i exploateze bogățiile, protejată de Dora Milaje, o armată de luptătoare neînfricate, locuită de o națiune extra-tehnologizată, Wakanda este un veritabil El Dorado, doar că în loc de aur, există vibranium.

 

 

#2 Vibranium, când am mai auzit de vibranium?

Înainte de a-ți oferi răspunsul, avem pentru tine o întrebare lămuritoare: din ce este făcut scutul lui Captain America? Indestructibil și atât de râvnit pentru a crea arme de distrugere în masă, vibraniumul pare de pe cu totul altă lume.Așa și este: metalul prețios este extras dintr-un meteorit care s-a prăbușit acum mult timp în Wakanda. Despre existența lui și despre singura țară africană în care se găsește vibranium aflăm prima dată în Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron.

 

 

#3 Debutul din 1966

Prima apariție a lui Black Panther ca personaj a fost în revista numărul 52 Fantastic Four. A fost creat de Stan Lee și Jack Kirby, cu foarte puțin timp înainte de înființarea partidului Pantera Neagră. De altfel, la sfârșitul anilor ’60, pantera neagră era simbolul spiritului revoluționar al populației afro-americane.Pentru a evita conotațiile politice, în numărul 119 al revistei Fantastic Four, Black Panther revine cu numele de Black Leopard. La debutul său în universul cinematografic Marvel am luat cu toții parte, în fața marilor ecrane, când am urmărit cu sufletul la gură Captain America: Război Civil în 2016.

 

 

#4 Costumele

Designerul Ruth E. Carter s-a inspirat din îmbrăcămintea triburilor africane Maasai, Himba, Dogon, Basotho și Tuareg.

Dacă te-au surprins detaliile costumelor la urmărirea trailerului, stai să le vezi în 3D și IMAX 3D! Costumele dau credibilitate personajelor, contribuie la conturarea Wakandei ca țară africană.Cu acest lucru în minte, designerul Ruth E. Carter s-a inspirat din îmbrăcămintea triburilor africane Maasai, Himba, Dogon, Basotho și Tuareg.

 

 

#5 ”I never freeze” cu accent

De ce vorbește Black Panther cu accent african?

Am ajuns la punctul preferat din această listă, care ne e dat de răspunsul captivant și puternic al lui Boseman la întrebarea „De ce vorbește Black Panther cu accent african?”.Actorul care-l interpretează pe T’Challa a vrut să se îndepărteze de ideea că e necesar să ai educație europeană și, astfel, un accent european, pentru a fi conducător în Wakanda.
Un lucru obișnuit „pentru țările colonizate din Africa”, dar nu și pentru Wakanda, „națiunea cea mai avansată din punct de vedere tehnologic de pe planetă, care nu ar fi putut fi cucerită, colonizată”.Un conducător ca T’Challa nu putea să vorbească poporului său, care nu a fost niciodată cucerit, cu un alt accent decât cel african. Citește interviul cu Chadwick Boseman, pe larg, aici.

 

 

#6 versus

Black Panther i-a readus pe același platou de filmare pe Andy Serkis și Martin Freeman după ultima colaborare din 2012.

 

Superman vs. Lex Luthor, Batman vs Joker și … Black Panther vs. Ulysses Klaw (și vedem completarea la cinema). Pe Ulysses Klaw l-am cunoscut în Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron.Klaw este singurul care pare să știe cele mai multe dintre secretele Wakandei și vrea să pună mâna pe vibraniumul ei. De aceea îl ucide pe T’Chaka, tatăl lui T’Challa și amenință siguranța Wakandei.Cu un asemenea personaj în peisaj, pentru T’Challa, tronul vine la pachet cu un nor negru de pericol.Ca bonus în lista noastră cu 7 lucruri mai puțin știute, adăugăm aici că Black Panther i-a readus pe același platou de filmare pe Andy Serkis și Martin Freeman după ultima colaborare din 2012, pentru „Hobbitul: O călătorie neașteptată”.

Un motiv în plus pentru a vedea filmul, nu-i așa?

 

 

#7 Pe muzica lui Kendrick Lamar

E pentru prima dată în istoria MCU când Marvel integrează muzică originală completă, creată special pentru film și este tot pentru prima dată când laureatul premiilor Grammy compune, produce, cântă și editează muzica pentru un întreg film.
Dacă ne luăm după sound-ul din trailerul oficial Black Panther și după pasiunea cu care a vorbit Kendrick Lamar despre această colaborare, atunci ne așteptăm la un adevărat show artistic (actorie, efecte speciale, regie și muzică) în fața marilor ecrane.

„Black Panther este uimitor, de la actori la regizor. Măreția acestui film vine din uniunea artei și a culturii.” Citește în acest articol declarația artistului și comandă albumul Black Panther de aici http://smarturl.it/BlackPantherAlbum

Black Panther, cel de-al 18-lea film din Marvel Cinematic Universe ajunge pe marile ecrane din 16 februarie. Acum ai alte 7 motive pentru a-l vedea în premieră, la cinema!