5 motive pentru a vedea Tomb Raider: Începutul

Mar 20, 2018 | 2018, Acțiune, Aventură

Un cocktail amețitor de aventură, acțiune și mister, un realism al emoțiilor care fac dintr-o eroină un personaj credibil, efecte speciale demne de cinematografia din 2018 – de toate vei avea parte în filmul de origine al legendarei Lara Croft. De ce să vii la Tomb Raider: Începutul?

Iată primele 5 motive:

#1 Lara
„Noua” Lara Croft, ori mai degrabă Lara – cea de la începutul legendei, este interpretată de laureata Premiilor Oscar, Alicia Vikander, care s-a antrenat luni de zile pentru acest rol, cu o dietă strictă și seturi de exerciții care i-au adus 5 kilograme de masă musculară și o putere incredibilă pentru a face singură majoritatea cascadoriilor.
Nu are nici costum mulat, nici mantie de supereroină. Nu are în dotare pistoale făcute să nimerească drept la țintă. Nu o vezi făcând piruete ireale, nici omorându-și inamicul fără să clipească. Nu este super-sexy, nici super-puternică. Noua Lara este umană. Îi simți deopotrivă ezitările și determinarea. Luptă pe brânci pentru a se forma, pentru a se depăși. Armele ei sunt îndrăzneala, onoarea, curiozitatea, determinarea și mai apoi săgețile și pistoalele.
Lara are tot ce-i trebuie, inclusiv vulnerabilitate, pentru ca „Începutul” ei de legendă să fie credibil și astfel, puternic.

#2 Jocul
Comparația între Lara Croft interpretată de Angelina Jolie și cea interpretată de Alicia Vikander ar putea continua. Totuși, nu ar fi justă până la capăt, dacă este să ținem cont de faptul că filmele apărute în 2001 și 2003 sunt inspirate din jocurile video de până în 2000, pe când Tomb Raider: Începutul este inspirat din jocul omonim din 2013.
„M-a entuziasmat varianta nouă a jocului și m-am gândit că putem transpune povestea pe marele ecran”, a declarat regizorul Roar Uthaug, care a crescut jucându-se Tomb Raider.
Similaritățile dintre personaje sunt evidente, iar diferențierile dintre scenarii dau substanță și mai multă poveste filmului. Dacă ai jucat Tomb Raider, vei regăsi multe dintre scenele pline de adrenalină, cu efecte speciale demne de marile ecrane și vei avea suficiente momente în care să fii captivat de nou.

#3 Acțiunea
Pericolul este la tot pasul, la fiecare întindere de mână ori încordare de mușchi. Vine în valuri, în viteză, cu tărie, dezvăluind o Lara puternică, rezistentă și determinată. Ai cum să-ți tragi sufletul alături de personajul principal, din scaunul tău de cinema? Nici vorbă. Poate ai doar impresia că e loc de vreun moment de respiro; nu-l vei găsi nici pe străzile londoneze, nici în avionul părăsit, nici noaptea, la adăpost, nici în mormânt.

#4 Peisajul
La filmări, actorii și echipa de producție au fost vrăjiți de peisajul din Africa de Sud. La cinema vei fi mereu în alertă, umăr lângă umăr cu Lara Croft, așteptându-te ca din peisajul luxuriant care îți fură admirația să se ivească un nou pericol. Ai o mare învolburată, creste ascuțite imposibil de escaladat (nu și pentru Lara), cascade violente, un munte maiestuos, stâncă dură și vegetație copleșitoare. E un peisaj dinamic, care ține pasul cu transformarea tinerei Lara într-un veritabil Tomb Raider.

#5 Morala
În Tomb Raider: Începutul, descoperi odată cu protagonista din ce aluat e făcută.
Ești martor rând pe rând, într-un mod care îți pare natural, ca într-o poveste reală de viață, al unor teme importante despre: legăturile de familie, cunoașterea de sine și descoperirea de mistere. Misticul poate fi, de fapt, realul ales să fie neînțeles.
Noua Lara ne arată că nu devii puternic fără să înfrunți temerile și eșecurile, nu ești invincibil fără luptă, nu-ți depășești limitele până ce nu dai piept situațiilor extreme.