1. Filmul „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron” încheie – alături de „Ant-Man”, care va avea premiera în iulie 2015 – Faza a Doua a Universului Cinematografic Marvel. Răzbunătorilor originali, Iron Man, Captain America, Thor, Black Widow și Hawkeye, li se alătură acum noi personaje: Vision, Quicksilver şi Scarlet Witch.

 

  1. Căpitanul America, jucat de Chris Evans, este cel care coordonează echipa în locul lui Tony Stark (Omul de Oțel). „Tony consideră că cine face treaba cel mai bine ar trebui probabil să o facă şi chiar dacă Tony are multe calităţi, Căpitanul America are cea mai mare experienţă”, a declarat Robert Downey Jr.

 

  1. Decizia de a-i oferi lui Ultron rolul de răufăcător în acest film a fost dintotdeauna prima alegere pentru regizorul Joss Whedon, în ciuda ultimei secvenţe din „Răzbunătorii”, în care apare personajul Thanos. Pentru Whedon, apariţia lui Ultron în acest sequel îşi are rădăcinile în copilăria sa. „Personajul Ultron a fost unul dintre duşmanii principali ai Răzbunătorilor, de când eram copil”, spune el. „Era un robot ucigaş care îi urăşte pe Răzbunători şi se poate automultiplica. Mi-a fost clar de la început că, în vreme ce urmăream să exprim grandoarea şi pericolul în disocierea dintre cum funcţionează mintea sa şi cum este structurată umanitatea, trebuia fac o întoarcere la 180 de grade şi să-l fac extrem de volatil şi veşnic furios.”

 

  1. În acest film, realizatorii au accentuat dimensiunea globală a Răzbunătorilor. Astfel, aceștia sunt prezentați ca eroi ai lumii – nu doar ai Americii sau ai unei anumite regiuni. Prin urmare, doar o parte din acţiune are loc în New York, restul desfăşurându-se în toate colţurile lumii. Este vorba, susțin producătorii, despre locaţii noi, care nu prea au fost văzute prea mult în filme, precum Seul în Coreea de Sud, în centrul oraşului Johannesburg din Africa de Sud sau în Valea Aosta din nordul Italiei.

 

  1. În rolurile principale din „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron” joacă: Robert Downey Jr., care se reîntoarce drept Iron Man, alături de Chris Hemsworth drept Thor, Mark Ruffalo ca Hulk şi Chris Evans în rolul lui Captain America. Împreună cu Scarlett Johansson drept Black Widow şi Jeremy Renner ca Hawkeye, şi avându-i în rolurile secundare pe Don Cheadle (James Rhodes/War Machine), Cobie Smulders (Agentul Maria Hill), Stellan Skarsgård (Erik Selvig) şi Samuel L. Jackson (Nick Fury), echipa trebuie să se reunească pentru a-l înfrânge pe Ultron. Pe parcurs, ei se confruntă cu doi nou-veniţi puternici şi misterioşi: Pietro Maximoff, jucat de Aaron Taylor-Johnson, şi Wanda Maximoff, jucată de Elizabeth Olsen, dar se şi reîntâlnesc cu un vechi prieten într-o nouă formă, când Paul Bettany devine Vision.