„Spărgătorul de nuci și cele patru tărâmuri” este o poveste clasică reinterpretată, bazată pe fantezie, dar adaptată cu măiestrie vremurilor noastre. Efectul baghetei Disney se simte de la început până la sfârșit, iar rezultatul este unul fascinant: pe fondul unui spectacol vizual uluitor, suntem martorii unei povești magice despre curaj și moștenirile prețioase de familie, pe care le purtăm cu noi în viață.
Cel mai nou film fantasy de la Disney se înscrie în colecția nemuritoare a filmelor cu prințese, atât de iubite în toată lumea. De data aceasta, personajul principal feminin, jucat cu o candoare perfectă de Mackenzie Foy, este Clara, o adolescentă înzestrată cu o inteligență ieșită din comun, pasionată de științele exacte, care și-a pierdut mama de curând și care nu încape, pur și simplu, în canoanele societății – o plictisesc balurile, rochiile, coafurile. Marea ei aventură va începe în prag de Crăciun, momentul perfect pentru a păși într-o lume de vis.
Iată cel puțin patru motive pentru care merită să vezi acest film minunat:

1. Spectacolul vizual te va fascina
De la început la sfârșit, filmul este un festin pentru ochi, al cărui „gust” dulce va rămâne mult timp impregnat pe retina celor care l-au văzut. De la decorurile mai presus de orice imaginație, la costumele neverosimile, toate scenele îți dau senzația că ai vrea să se deruleze cu încetinitorul, pentru a avea timp să savurezi fiecare bucățică de rochie, fiecare ghirlandă, fiecare mâner de ușă, fiecare turn de castel. Este aproape copleșitor.
Clara, de exemplu, poartă în film 5 costume-cheie, inclusiv o rochie impresionantă pentru realizarea căreia a fost nevoie de 13 persoane și 351 de ore de lucru. Printre detaliile rochiei se numără un șir de diamante de 22 de metri, 348 de metri de fire de aur și argint, 2.500 de cristale Swarovski și 1.428 de mici beculețe. O adevărată operă de artă care strălucește la propriu!

2. Coloana sonoră te va purta într-o lume de vis
Desigur, povestea nu ar fi fost completă fără un omagiu adus spectacolului de balet „Spărgătorul de nuci”. Pentru a reuși acest lucru, producătorii filmului au apelat la Misty Copeland, dansatoarea principală la renumitul Teatru American de Balet. Ea joacă rolul balerinei în cadrul unui spectacol grandios pus în scenă la palat – o alegorie încântătoare a celor patru tărâmuri.
Filmul ne încântă cu acorduri din muzica lui Tchaikovsky, Andrea Bocelli și a renumitului pianist Lang Lang, care se ridică la înălțimea amețitoare a spectacolului vizual memorabil.

3. Distribuția de excepție îți garantează un plus de farmec
Distribuția filmului este cu adevărat remarcabilă, având în vedere „greutatea” istorică a acestei povești: Printre actori se numără Keira Knightley (dulcea și grijulia Bombonică), Morgan Freeman (Drosselmeyer, nașul Clarei și cel care îi va pune în valoare calitățile extraordinare pentru o fată), Helen Mirren este Mama Ghimbir, un personaj misterios, care ne rezervă multe surprise.

4. Este povestea perfectă de Crăciun
„Spărgătorul de nuci și cele patru tărâmuri” inaugurează perfect sezonul sărbătorilor de iarnă, pentru că are puterea magică de a reseta întreaga stare a publicului, de a-i aduce pe toți cei care îl vor vedea în acel „holiday mood” care să păstreze, pe tot parcursul lunii decembrie, zâmbetele pe chip și anticiparea momentelor de bucurie pură legate de Crăciun.
Aventura Clarei începe în Ajunul Crăciunului, la fantastica petrecere organizată de nașul său (Godfather Drosselmeyer – Morgan Freeman). Sala de bal pare ruptă dintr-un vis: ghirlande, funde și clopoței cât cuprinde, un bran uriaș decorat cu 1.000 de lumânări reale, o sanie de aproape 5 metri lungime condusă de un ren și două lebede gigantice, care este de fapt scena unui cvartet de coarde ce îmbracă tot decorul în muzică de basm.
Experiența încântătoare pe care o oferă acest film îl transformă în cadoul perfect de Crăciun. Vino împreună cu cei dragi să vedeți „Spărgătorul de nuci și cele patru tărâmuri”, la cinema, din 30 noiembrie. Veți descoperi cu siguranță și alte motive pentru care nimeni nu ar trebui să piardă ocazia de a vedea, de Sărbători, acest deliciu vizual în format 3D.