Woman in Gold (Femeia în aur), film care va avea premiera în România pe 29 mai, este inspirat de lupta dusă de Maria Altmann, o austriacă de origine evreiască, pentru recuperarea a cinci picturi celebre semnate de Gustav Klimt de la guvernul austriac. Picturile aparținuseră familiei sale și fuseseră confiscate de regimul nazist instalat în Austria în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.
Helen Mirren, câștigatoarea Oscarului din 2007 pentru performanța din The Queen, joacă rolul Mariei Altmann în Woman in Gold, o dramatizare a procesului care a durat aproape 10 ani și la capătul căruia cele cinci picturi semnate de Klimt au fost recuperate de familia Altmann. În 2006, Maria Altmann câștigă procesul intentat guvernului austriac. Cele cinci tablouri au fost scoase ulterior la licitație și vândute pentru o sumă totală de aproape 330 de milioane de dolari.

Ryan Reynolds apare în Woman in Gold rolul avocatului Randol Schoenberg, angajat de Maria Altmann pentru recuperarea operelor de artă. Distribuția îi include și pe Daniel Brühl, Katie Holmes, Tatiana Maslany, Max Irons, Charles Dance, Elizabeth McGovern și Jonathan Pryce.
Regia este semnată de Simon Curtis care a debutat în 2011 cu lungmetrajul My week with Marilyn.