Tomorrowland a fost o secțiune a parcurilor de distracții Disneyland, imaginată de Walt Disney în 1955. Viziunea lui Disney asupra felului în care urma să arate viitorul era una foarte optimistă. Pe parcursul ultimilor ani însă, viziunea publicului despre viitor a devenit din ce în ce mai întunecată și mai pesimistă, iar distopia a luat locul fanteziei.

Ideea pentru producția Tomorrowland le-a venit regizorului-scenarist Brad Bird (câștigător a două statuete Oscar pentru Ratatouille și The Incredibles) și scenaristului Damon Lindelof după ce într-un dulap al studiourilor Disney a fost găsită o cutie cu materiale și proiecte despre secțiunea Tomorrowland pregătită pentru Târgul Mondial din 1964.
Scenaristul Damon Lindelof: Am început să-mi imaginez că, defapt, conținutul cutiei este un hartă către acel Tomorrowland care nu este doar un parc thematic de distracții, ci un loc aparte în lumea reală”.
La rândul său, regizorul Brad Bird declara într-un interviu că Tomorrowland încearcă să atragă atenția asupra faptului că fiecare dintre noi este implicat în prezent în construirea viitorului și că depinde doar de noi dacă acest viitor va arăta sau nu ca o distopie.
Brad Bird: “Sperăm că spectatorii se vor distra la acest film, dar sperăm că le-am dat și o temă de discuție și de gândire pentru mai târziu…poate chiar vor începe să-și imagineze un altfel de viitor al omenirii.”

În Tomorrowland (Lumea de dincolo de mâine) – din 22 mai în cinematografe- George Clooney este Frank, un cinic om de știință. Între Frank și tânăra Casey (Britt Robertson) se leagă o prietenie neobișnuită, bazată pe amintiri comune despre un ținut misterios, Tomorrowland. Frank și Casey se vor îmbarca împreună într-o călătorie prin timp și spațiu către ținutul magic al Lumii de dincolo de mâine.